طرز تهیه لوبیا پلو:
لوبیا پلو یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است. این غذا با عطر و طعم بینظیر خود، یادآور سفرههای گرم خانوادههاست. لوبیا پلو ترکیبی خوشمزه از برنج، لوبیا سبز، گوشت و ادویههای معطر است که هر ذائقهای را به خود جلب میکند. اگر به دنبال یک غذای کامل و مقوی هستید که تهیه آن لذتبخش باشد، لوبیا پلو بهترین انتخاب است. ما در این مقاله شما را با طرز تهیه لوبیا پلو: طعم اصیل ایرانی در هر لقمه آشنا میکنیم.
مواد اولیه برای تهیه لوبیا پلوی عالی
برای تهیه لوبیا پلو برای چهار نفر، به مواد اولیه تازه و باکیفیت نیاز دارید. حدود ۳ پیمانه برنج ایرانی، ۴۰۰ گرم لوبیا سبز تازه، ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده، ۱ عدد پیاز متوسط، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و زعفران دمکرده را جمعآوری کنید. استفاده از زعفران مرغوب عطر و طعم خاصی به لوبیا پلو شما میبخشد.
گام به گام طرز تهیه لوبیا پلو
اولین قدم، سرخ کردن پیاز خرد شده در قابلمه با کمی روغن است. اجازه دهید پیاز سبک و طلایی شود. سپس، گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و آن را تفت دهید تا رنگش تغییر کند و آب گوشت کشیده شود. در این مرحله، زردچوبه، فلفل و رب گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
سپس، لوبیا سبز خرد شده را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. مقداری آب جوش به مخلوط اضافه کنید و بگذارید لوبیاها نیمپز شوند. بعد از این مرحله، نمک و کمی دارچین را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید. این مواد، مایه لوبیا پلو را تشکیل میدهند.
حالا نوبت به برنج میرسد. برنج خیسکرده را در آب جوش بریزید و طبق روش کته یا آبکش بپزید. اگر از روش آبکش استفاده میکنید، برنج را کمی زندهتر بردارید. ته قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه (نان، سیبزمینی یا خود برنج) قرار دهید. حالا یک لایه برنج بریزید و سپس یک لایه از مایه لوبیا پلو و کمی زعفران دمکرده روی آن بگذارید. این کار را تا زمانی که مواد تمام شوند، ادامه دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه دم بگذارید. اجازه دهید لوبیا پلو به خوبی دم بکشد تا عطر و طعم آن به اوج برسد.
نکات طلایی برای تهیه لوبیا پلوی فراموشنشدنی
برای طعم بهتر، میتوانید کمی پودر سیر یا پودر پیاز به مایه لوبیا پلو اضافه کنید. اضافه کردن مقداری آب نارنج یا آبلیمو هم طعم آن را دلپذیر میکند. برای حفظ رنگ سبز لوبیا، آنها را کمی در آب نمک بجوشانید و سپس به مواد اضافه کنید.
لوبیا پلو را با سالاد شیرازی، ماست و خیار یا ترشی سرو کنید و از این غذای بینظیر ایرانی لذت ببرید. نوش جان!
همچنین بخوانید.