کیک هویج و گردو خانگی: بافت مرطوب، خوشرنگ و رویه پنیر خامهای | فوت و فنهای حرفهای

اگر عاشق ویترین کیک کافیشاپها هستید و همیشه چشمتان به کیک هویج و گردو میرود، حالا میتوانید همان طعم خوشعطر و بافت مرطوب را در خانه درست کنید. این کیک با رویه پنیر خامهای، ترکیبی از طعم ترش و شیرین هویج و گردو دارد و در مهمانیها همیشه محبوب است.

مواد لازم
(اندازه لیوان ۲۰۰ میلیلیتر است؛ برای دقت بهتر، از ترازوی آشپزخانه استفاده کنید.)
- تخممرغ: ۴ عدد (دمای محیط)
- شکر: ۱ لیوان (نصف سفید و نصف قهوهای برای طعم کاراملی)
- شیر پرچرب: ۱ لیوان (دمای محیط)
- روغن مایع: کمی بیشتر از نصف لیوان (حدود ۱۳۰ میلیلیتر)
- وانیل: ½ قاشق چایخوری
- گردوی خرد شده: ۱ لیوان (کمی تفت دهید برای عطر بهتر)
- هویج رنده شده: ۳ عدد متوسط (رنده ریز، آب اضافی گرفته نشود)
- پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری جوز هندی)
- آرد سفید قنادی: ۲ لیوان (سه بار الک شود)
- بیکینگ پودر: ۱½ قاشق چایخوری
مرحله اول: آمادهسازی قالب و فر
فر را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. قالب میانتهی را با کره یا روغن جامد چرب کنید و سپس آردپاشی کنید. آرد اضافی را با ضربه زدن به قالب خارج کنید.
مرحله دوم: هم زدن تخممرغ و شکر
تخممرغها را در کاسهای بزرگ بشکنید، شکر و وانیل را اضافه کنید و با دور تند همزن برقی ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا مخلوط حجیم، کرمرنگ و کشدار شود. این مرحله باعث پوک شدن بافت کیک میشود.
مرحله سوم: اضافه کردن مایعات
روغن مایع و شیر را به مخلوط تخممرغ اضافه کنید و با دور کند همزن فقط تا یکدست شدن هم بزنید (۳۰ ثانیه کافی است). هم زدن بیش از حد باعث از بین رفتن حبابهای هوا و سفت شدن کیک میشود.
مرحله چهارم: اضافه کردن مواد خشک
آرد و بیکینگ پودر الک شده را در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی (خاموش) به آرامی فولد کنید تا فقط ذرات آرد ناپدید شوند. این کار از سفت شدن بافت جلوگیری میکند.
مرحله پنجم: اضافه کردن هویج و گردو
هویج رنده شده، گردوی خرد شده و دارچین را اضافه کنید و به آرامی فولد کنید تا یکنواخت در مایه کیک پخش شوند.
مرحله ششم: ریختن در قالب و پخت
مایه کیک را در قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید. قالب را چند بار به آرامی روی سطح کار بکوبید تا حبابهای اضافی خارج شوند. کیک را در طبقه وسط فر به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزید.
مرحله هفتم: تست پخت و خنک کردن
با خلال دندان یا سیخ چوبی وسط کیک را تست کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است. کیک را ۱۰ دقیقه در قالب بگذارید، سپس روی توری سیمی برگردانید و حداقل یک ساعت خنک کنید.
مرحله هشتم: فراستینگ پنیر خامهای (اختیاری)
۲۰۰ گرم پنیر خامهای را با ۵۰ گرم کره نرم، ۱ لیوان پودر قند و کمی وانیل با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود و روی کیک سرد شده بمالید.
نکات کلیدی و فوت و فن حرفهای

- تمام مواد (تخممرغ و شیر) حداقل نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال خارج شوند.
- هویج را ریز رنده کنید تا بافت کیک لطیف و مرطوب بماند.
- از هم زدن بیش از حد بعد از اضافه کردن آرد جلوگیری کنید تا بافت کیک سفت نشود.
- میتوانید نصف لیوان کشمش یا آناناس کمپوت خرد شده به مایه اضافه کنید.
- کیک را در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید؛ تا ۴ روز تازه میماند.
همچنین بخوانید:



