آموزش درست کردن خورشت کرفس:

خورش کرفس از غذاهای اصیل و ایرانی می باشد، خورش کرفس غذایی سالم و خوشمزه می باشد که اگر طبخ جا افتاده ای داشته باشد قطعا طعمی خوشمزه و لذیذی خواهد داشت و می تواند در کنار خورشت های خوشمزه دیگری مانند قورمه سبزی و خورشت کنگر یاد شود.
مواد لازم | مقدار لازم |
کرفس پاک شده | ۶۰۰ گرم
|
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
آبغوره | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چای خوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش کرفس مجلسی و خوش طعم
مرحله اول :مخلوط پیاز و گوشت
ابتدا روغن را در قابلمه گرم کنید.
پیازهای نگینی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، زردچوبه را بیفزایید.
دوباره هم بزنید تا عطر زردچوبه آزاد شود.
مرحله دوم:اضافه کردن سبزی ها و کرفس
بعد از تفت دادن گوشت، سبزی خورشت (نعناع و جعفری) را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا تیره شود ولی نسوزد. سپس کرفس خردشده را بیفزایید و کمی تفت دهید. اگر گوشت دیرپز است، کرفس را جداگانه تفت دهید تا له نشود و خام نماند.
مرحله سوم :اضافه کردن آب به مواد خورشت کرفس
بعد از تفت کرفس ها به خورشت حدود ۲ لیتر آب اضافه کنید تا همه مواد در کنار هم در زمان مناسب بپزند.
مرحله چهارم :اضافه کردن آبغوره و نمک به خورشت
در ۲۰ دقیقه آخر پخت خورش کرفس نیز آبغوره و نمک را به آن اضافه کنید تا غذای شما طعم و مزه ی خوبی بدهد ، دقت کنید که آبغوره غذا را زودتر از این زمان اضافه نکنید چون باعث سفتی گوشت میشود.
خورشت شما آماده شد.
می توانید خورشت را در کنار برنج و مخلفات مانند زیتون و ترشی گل کلم سرو کنید و همچنین می توانید از لینک مقابل طرز تهیه برنج آبکش را نیز مشاهده کنید.
نکاتی ریز در خوشمزه تر کردن خورشت کرفس مجلسی و خوش طعم :
اگر از گوشت گوسفندی در خورشت کرفس استفاده میکنید، همه مواد را از ابتدا با آن تفت دهید، چون زود میپزد. بهجای آبغوره یا آبنارنج، میتوان از ۲ تا ۳ لیموعمانی سوراخشده استفاده کرد؛ آنها را نیمساعت پایانی پخت اضافه کنید. حرارت را کم نگه دارید تا خورشت بهخوبی جا بیفتد.
استاک، طعم خورشت را لذیذتر میکند. جعفری را زیاد سرخ نکنید و در اواخر پخت اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود. از مرغ هم میتوان بهجای گوشت استفاده کرد. در صورت تمایل، لوبیا چیتی هم به خورش بیفزایید.
برای خوشمزگی بیشتر، از ساقههای نازک و جوان کرفس استفاده کنید. نعنا و جعفری ترکیب خوشطعمی میسازند. نسبت نعنا باید کمتر از جعفری باشد. نعنا را ریز خرد و بدون ساقه، کم سرخ کنید.
زردچوبه و زعفران ادویههای اصلی این خورشت هستند. آبلیمو را کمکم اضافه کنید تا طعم خورش بیش از حد ترش نشود. سبزیها را قبل از تفت دادن خوب خشک کنید. رب را پس از تفت گوشت اضافه کنید.
ساقههای کرفس را بدون نخ خرد کرده و برگهای تازه را هم به خورشت اضافه کنید. آب خورش را از ابتدا اندازهگیری کرده و در صورت نیاز فقط آب جوش اضافه کنید.
برای تنوع، میتوانید از کنگر یا ریواس هم استفاده کنید. آنها را مانند کرفس خرد و کمی تفت دهید.
همچنین خوانید:
مصرف زیاد تخم مرغ باعث چه چیزی میشود؟