آشپزخانه

طرز تهیه ته‌چین قیسی قجری | غذای اصیل ایرانی با طعم بی‌نظیر و دستور پخت

غذاهای محلی هر کشور نمایانگر میراث فرهنگی آن هستند و با گذر زمان ممکن است برخی از آن‌ها کمتر شناخته شوند یا روش‌های طبخشان تغییر کند. ایران با تنوع مناطق و اقلیم‌های مختلف، مجموعه‌ای بی‌نظیر از غذاهای محلی دارد که هرکدام طعم و ویژگی خاص خود را دارند. ته‌چین یکی از این غذاهای سنتی است که در نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوت طبخ می‌شود.

ته چین

مواد لازم برای ته‌چین قیسی قجری

  • برنج: ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • ماست پرچرب: نصف لیوان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • زعفران دم‌کرده غلیظ: نصف فنجان
  • قیسی: ۱۰ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • پیازداغ: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سماق: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه ته‌چین قیسی قجری

ته چین

مرحله اول: آماده‌سازی مواد

ابتدا برنج را با آب و کمی نمک حداقل ۴ ساعت خیس کنید. پیاز را رنده زده و گوشت را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و سماق ورز دهید و به شکل کوفته قلقلی‌های کوچک درآورید.

مرحله دوم: سرخ کردن کوفته‌ها و قیسی

کمی روغن در ماهی‌تابه بریزید و کوفته‌ها را با حرارت کم سرخ کنید. قیسی‌ها را خرد کرده و چند دقیقه تفت دهید، سپس پیازداغ را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.

مرحله سوم: ترکیب مواد با برنج

برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم‌مرغ، زعفران و نمک مخلوط کنید. کف قابلمه مقداری روغن ریخته و برنج زعفرانی را پهن کنید. سپس مخلوط قیسی و پیازداغ و کوفته‌های سرخ‌شده را روی آن قرار دهید. باقی‌مانده برنج را اضافه کرده و کمی زعفران و روغن روی آن بریزید.

مرحله چهارم: دم کردن ته‌چین

قابلمه را با دمکنی پوشانده و روی حرارت متوسط به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. پس از اتمام زمان، ته‌چین را در ظرف سرو برگردانید و نوش جان کنید.

نکات طلایی برای ته‌چین قیسی قجری

  • پیازداغ: باید کاملاً ریز و خشک باشد تا عطر و طعم خوبی به غذا بدهد. پیاز را نازک برش زده و در روغن داغ شناور سرخ کنید.
  • زعفران: برای رنگ و عطر بهتر، زعفران را با آب و یخ دم کرده و به صورت تازه و غلیظ استفاده کنید.
  • گوشت: مخلوط گوشت گوسفند و گوساله بهترین گزینه برای کوفته قلقلی است و پروتئین و آهن مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

فواید مواد اصلی ته‌چین قیسی قجری

  • گوشت قرمز: منبع پروتئین، آهن و ویتامین‌های گروه B برای تقویت ماهیچه‌ها و سوخت‌وساز بدن.
  • زعفران: آنتی‌اکسیدان و ایجاد رنگ و عطر طبیعی برای غذا.
  • پیازداغ: طعم‌دهنده سنتی و افزایش جذابیت بصری غذا.

نتیجه‌گیری

ته‌چین قیسی قجری نه تنها یک غذای سنتی ایرانی با طعم و عطر بی‌نظیر است، بلکه نمایانگر تاریخ و فرهنگ غذایی ایران نیز محسوب می‌شود. با رعایت نکات گفته‌شده می‌توانید یک ته‌چین خوشمزه، سالم و اصیل برای خانواده آماده کنید و تجربه‌ای متفاوت از غذاهای محلی ایرانی داشته باشید.

همچنین بخوانید:

پژمان جمشیدی به ایران بازمی‌گردد | جزئیات بلیت برگشت و پرونده از زبان وکیل

ترجمه منشور کوروش به فارسی | عبدالمجید ارفعی و نماد حقوق بشر ایران

پژمان جمشیدی اوایل هفته آینده به ایران بازمی‌گردد

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۲ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا