آشپزخانه

قیمه نجفی اصل عراق | طرز تهیه خورش نخود و زعفران خوشمزه خانگی

قیمه نجفی یکی از خورش‌های مشهور و پرطرفدار عربی است که اصالت آن به شهر نجف در عراق برمی‌گردد. این خورش شباهت زیادی به خورش قیمه ایرانی دارد، با این تفاوت که نخود جایگزین لپه شده و عطر و طعم آن بسیار متفاوت و خاص است.

قیمه نجفی

مواد لازم برای تهیه قیمه نجفی

  • گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
  • نخود آبگوشتی: ۲ لیوان
  • پیاز: ۲ عدد
  • لیمو عمانی: ۳ عدد
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین: ۱ عدد
  • هل درسته: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
  • پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه قیمه نجفی

قیمه نجفی

مرحله اول: آماده‌سازی نخود

ابتدا نخود آبگوشتی را ۱۲ ساعت قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود و نفخ نخود از بین برود. سپس نخودها را آبکش کنید و روی یک حوله تمیز بریزید. با کمک کف دست نخودها را روی پارچه ماساژ دهید تا پوست‌های آن جدا شوند. نخودهای پوست گرفته را از پوسته‌ها جدا کنید.

مرحله دوم: پخت گوشت و نخود

گوشت گوسفندی را همراه با نخود پوست گرفته، یک عدد پیاز، لیمو عمانی، هل درسته و چوب دارچین در قابلمه بریزید و ۲ تا ۳ لیوان آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید گوشت و نخود کاملاً بپزند. سپس گوشت و نخودها را از آبگوشت جدا کرده و بکوبید تا له شوند.

مرحله سوم: تفت دادن پیاز و ادویه‌ها

یک عدد پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا سبک شود. سپس نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین، پودر هل و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و به صورت ترکیبی تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید.

مرحله چهارم: ترکیب مواد و جا افتادن خورش

کوبیده گوشت و نخود را به پیاز داغ اضافه کنید و زعفران دم کرده را بریزید. سپس آب گوشت صاف شده را اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا قیمه نجفی به مدت یک ساعت جا بیفتد.

نکات طلایی برای پخت قیمه نجفی خوشمزه

  • از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید تا رنگ و عطر خورش بی‌نظیر شود.
  • نخود را حتماً از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
  • برای طعم بهتر خورش از گوشت گوسفندی کمی چربی‌دار استفاده کنید.
  • ادویه‌ها را قبل از افزودن به پیاز داغ مخلوط کنید تا طعم یکدست و خوشبو به خورش بدهند.

نکات تکمیلی و پیشنهادات

قیمه نجفی را می‌توانید همراه با کته زعفرانی سرو کنید. برای طعم بهتر، زعفران را بدون شکر پودر کنید و با یخ و آب جوش دم کنید. پس از هر بار استفاده باقی مانده زعفران را در یخچال نگهداری کنید.

چرا قیمه نجفی محبوب است؟

قیمه نجفی به دلیل ترکیب نخود، گوشت و ادویه‌های معطر و زعفران، طعمی متفاوت و خوشمزه دارد که به راحتی جای خود را در سفره‌های ایرانی باز کرده است. این خورش ترکیبی از سنت و طعم بین‌المللی است که به راحتی در منزل قابل تهیه است.

همچنین بخوانید:

شوخی سپند امیرسلیمانی با سریال یوسف پیامبر | واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی

نقاشی روز دانش‌آموز ۱۳ آبان | ایده‌های ساده و جذاب دخترانه و پسرانه برای رنگ‌آمیزی

بیماری لامین یامال چیست؟ حقیقت ماجرای نگران‌کننده ستاره بارسلونا

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا