آشپزخانه

طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی و خوشمزه | کوکوی پفکی خانگی

کوکو سبزی یکی از محبوب‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش‌غذا یا میان‌وعده سرو می‌شود. با کمی تغییر در مواد، می‌توان کوکو سبزی را ساده یا مجلسی تهیه کرد. در نسخه مجلسی، افزودن زرشک و گردو طعمی خاص و شکیل به کوکو می‌دهد. در این مقاله، مراحل کامل تهیه کوکو سبزی به روش رستورانی، نکات کلیدی و ایده‌هایی برای سرو جذاب آموزش داده شده است.

کوکو سبزی

مواد لازم برای ۴ نفر

موادمقدارتوضیحات
سبزی کوکویی۵۰۰ گرمترکیبی از گشنیز، جعفری، شوید و تره
تخم‌مرغ۳ عددبرای مایه کوکو
زرشک۱ قاشق غذاخوریاختیاری، برای طعم مجلسی
گردو۲ قاشق غذاخوریاختیاری، خرد شده
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازمطعم‌دهنده
روغن مایع و زردچوبهبه میزان لازمبرای تفت دادن سبزی و سرخ کردن کوکو

مراحل تهیه کوکو سبزی

کوکو سبزی

مرحله ۱: آماده‌سازی سبزی

سبزی کوکویی را پس از شستشو ریز ساطوری کنید. سپس با مقداری روغن در تابه تفت دهید تا کمی نرم شود. دقت کنید سبزی زیاد تفت داده نشود تا رنگ آن تیره و خاصیت آن از بین نرود. در صورت تمایل به کوکوی رنگ تیره، سبزی را بیشتر تفت دهید.

مرحله ۲: آماده‌سازی تخم‌مرغ و افزودنی‌ها

تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای بشکنید و نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. با چنگال خوب هم بزنید تا یکدست شوند. در صورت استفاده از زرشک و گردو، زرشک را از قبل خیس کرده و گردو را خرد کنید، سپس به تخم‌مرغ اضافه کنید و مخلوط کنید.

مرحله ۳: ترکیب سبزی و تخم‌مرغ

سبزی خنک شده را به کاسه تخم‌مرغ اضافه کنید و مواد را یکدست مخلوط کنید. توجه داشته باشید که سبزی داغ باعث سفت شدن تخم‌مرغ می‌شود.

مرحله ۴: سرخ کردن کوکو

تابه‌ای مناسب را روی حرارت گذاشته و روغن اضافه کنید. پس از داغ شدن روغن، می‌توانید کوکو را به دو روش آماده کنید:

  • کوکو یک‌تکه: تمام مایه کوکو را داخل تابه ریخته و با قاشق صاف کنید تا ضخامت یکنواخت داشته باشد. پس از سرخ شدن یک طرف، به آرامی برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
  • کوکو قالبی یا تکه‌ای: مانند شامی کباب، کوکو را به شکل دلخواه قالب زده و در روغن سرخ کنید.

مرحله ۵: سرو کوکو سبزی

پس از سرخ شدن، کوکو را با خیارشور، گوجه‌فرنگی و نان تازه سرو کنید. برای سرو مجلسی، می‌توان کوکوها را به صورت تک نفره در ظرف‌های کوچک ارائه داد.

طرز تهیه کوکو سبزی در فر

برای پخت در فر، فر را ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. قالب کوکو را چرب کرده و مایه را در آن بریزید و صاف کنید. زمان پخت حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است. پس از پخت اجازه دهید کمی خنک شود و سپس برش بزنید.

نکات کلیدی کوکو سبزی

  • برای پفکی شدن کوکو، تخم‌مرغ‌ها را خوب هم بزنید و درب تابه را ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید.
  • استفاده از بکینگ پودر اختیاری است؛ برای ۱ قاشق چای‌خوری مواد می‌توان ۱ قاشق چای‌خوری بکینگ پودر اضافه کرد.
  • برای طعم مجلسی، از زرشک و گردو استفاده کنید.
  • استفاده از ماست چکیده (۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم) و کمی آرد سفید باعث ترد شدن کوکو می‌شود.
  • سبزی کوکویی شامل گشنیز، جعفری، شوید و تره است. افزودن شنبلیله به میزان ۲۵ گرم طعم خوبی به کوکو می‌دهد.

همچنین بخوانید:

بهترین مدل ابرو برای پلک‌ افتاده | انتخاب درست برای چهره‌ای بازتر و شاداب‌تر

محمدحسین صادقی مصدوم شد | زمان بازگشت به تمرینات پرسپولیس مشخص شد

کیک بریگادرو شکلاتی کافی شاپی؛ بافت نرم و مرطوب بدون نقص

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا