آشپزخانه

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی | نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن

باقالی پلو با مرغ یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که برای مجالس و مهمانی‌ها بسیار مناسب است. این پلو با طعم دلنشین باقالی و شوید تازه همراه با مرغ خوشمزه، انتخابی عالی برای یک وعده غذایی مجلسی می‌باشد.

باقالی پلو با مرغ

مواد لازم برای باقالی پلو با مرغ

مواد لازممقدار
باقالا۲ پیمانه
برنج۳ پیمانه
شوید تازه۱ پیمانه
مرغ۳ تکه
هویج۱ عدد
فلفل دلمه‌ای۱/۲ عدد
زعفران دم کردهبه میزان لازم
برگ بوکمی
کره۲۰ گرم
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
زردچوبه۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاهنوک قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم
پودر لیمو عمانینوک قاشق چایخوری
روغن مایعبه میزان لازم

مراحل تهیه باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ

مرحله ۱: آماده‌سازی مرغ و برنج

مرغ‌ها را تمیز کرده و به قطعات دلخواه خرد کنید. برنج را با نمک و آب خیس کنید.

مرحله ۲: مزه‌دار کردن مرغ

مرغ‌ها را با ۳ قاشق زعفران دم کرده ماساژ دهید و نیم ساعت در یخچال قرار دهید. سپس فلفل سیاه، نمک و زردچوبه اضافه کرده و دوباره ماساژ دهید.

مرحله ۳: تفت دادن مرغ

مرغ‌ها را در مقدار کمی روغن داغ تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

مرحله ۴: آماده‌سازی سبزیجات و پیاز

پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاراملی شود. سیر را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. هویج و فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده را نیز تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.

مرحله ۵: اضافه کردن مرغ و پخت نهایی

مرغ سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید بپزد. در نیم ساعت پایانی زعفران دم کرده را اضافه کنید.

مرحله ۶: دم کردن برنج و باقالی

برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و کمی نرم که شد، باقالی‌ها را اضافه کنید. سپس برنج و باقالی را آبکش کنید.

مرحله ۷: آماده کردن ته دیگ و دم کردن

در ته قابلمه روغن ریخته و ته دیگ دلخواه بچینید. برنج را لایه‌لایه با شوید و کره اضافه کنید و با کفگیر سوراخ‌هایی ایجاد کرده و برنج را دم کنید. مقداری برنج سفید را با زعفران ترکیب کرده و در آخر اضافه کنید.

مرحله ۸: سرو و تزیین

پس از دم کشیدن کامل برنج و پخت مرغ، می‌توانید باقالی پلو با مرغ را در ظرف مناسب سرو کرده و با زعفران و شوید تازه تزیین کنید.

نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن باقالی پلو با مرغ

  • از باقالی تازه با پوست سبز استفاده کنید.
  • به ازای هر پیمانه برنج نصف پیمانه باقالی اضافه کنید.
  • می‌توانید علاوه بر مرغ از گوشت بوقلمون، گردن یا ماهیچه استفاده کنید.
  • قبل از اضافه کردن به برنج، باقالی‌ها را ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش قرار دهید.
  • به هنگام جوشیدن باقالی‌ها، کف روی آب را بردارید تا رنگ سبزتری داشته باشند.
  • شوید تازه بهترین گزینه برای این پلو است.
  • اضافه کردن یک شاخه سیر تازه هنگام دم کردن، عطر فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند.
  • ته دیگ مناسب می‌تواند مخلوط برنج و باقالی، نان تافتون یا چند برگ کاهو باشد.
  • اضافه کردن کمی زعفران دم کرده روی برنج، عطر و طعم بی‌نظیری می‌دهد.

زمان آماده‌سازی و سرو

  • زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
  • زمان پخت: حدود ۱ ساعت
  • مناسب برای وعده نهار و شام
  • مقدار مواد برای ۵ نفر

همچنین بخوانید:

ساندویچ مرغ بریانی خانگی با سس مخصوص | سریع، خوشمزه و آسان

پرورش سبزیجات در خانه | ۱۰ نکته طلایی برای سبزی کاری خانگی و ارگانیک

ثبت‌نام سایپا آبان ۱۴۰۴ | پیش‌فروش سایپا ۱۵۱ GX با لاینر پاششی

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا