طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی | نکات طلایی برای خوشمزهتر شدن

باقالی پلو با مرغ یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که برای مجالس و مهمانیها بسیار مناسب است. این پلو با طعم دلنشین باقالی و شوید تازه همراه با مرغ خوشمزه، انتخابی عالی برای یک وعده غذایی مجلسی میباشد.

مواد لازم برای باقالی پلو با مرغ
| مواد لازم | مقدار |
|---|---|
| باقالا | ۲ پیمانه |
| برنج | ۳ پیمانه |
| شوید تازه | ۱ پیمانه |
| مرغ | ۳ تکه |
| هویج | ۱ عدد |
| فلفل دلمهای | ۱/۲ عدد |
| زعفران دم کرده | به میزان لازم |
| برگ بو | کمی |
| کره | ۲۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد |
| سیر | ۲ حبه |
| زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
| فلفل سیاه | نوک قاشق چایخوری |
| نمک | به میزان لازم |
| پودر لیمو عمانی | نوک قاشق چایخوری |
| روغن مایع | به میزان لازم |
مراحل تهیه باقالی پلو با مرغ

مرحله ۱: آمادهسازی مرغ و برنج
مرغها را تمیز کرده و به قطعات دلخواه خرد کنید. برنج را با نمک و آب خیس کنید.
مرحله ۲: مزهدار کردن مرغ
مرغها را با ۳ قاشق زعفران دم کرده ماساژ دهید و نیم ساعت در یخچال قرار دهید. سپس فلفل سیاه، نمک و زردچوبه اضافه کرده و دوباره ماساژ دهید.
مرحله ۳: تفت دادن مرغ
مرغها را در مقدار کمی روغن داغ تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
مرحله ۴: آمادهسازی سبزیجات و پیاز
پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاراملی شود. سیر را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. هویج و فلفل دلمهای نگینی خرد شده را نیز تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
مرحله ۵: اضافه کردن مرغ و پخت نهایی
مرغ سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید بپزد. در نیم ساعت پایانی زعفران دم کرده را اضافه کنید.
مرحله ۶: دم کردن برنج و باقالی
برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و کمی نرم که شد، باقالیها را اضافه کنید. سپس برنج و باقالی را آبکش کنید.
مرحله ۷: آماده کردن ته دیگ و دم کردن
در ته قابلمه روغن ریخته و ته دیگ دلخواه بچینید. برنج را لایهلایه با شوید و کره اضافه کنید و با کفگیر سوراخهایی ایجاد کرده و برنج را دم کنید. مقداری برنج سفید را با زعفران ترکیب کرده و در آخر اضافه کنید.
مرحله ۸: سرو و تزیین
پس از دم کشیدن کامل برنج و پخت مرغ، میتوانید باقالی پلو با مرغ را در ظرف مناسب سرو کرده و با زعفران و شوید تازه تزیین کنید.
نکات طلایی برای خوشمزهتر شدن باقالی پلو با مرغ
- از باقالی تازه با پوست سبز استفاده کنید.
- به ازای هر پیمانه برنج نصف پیمانه باقالی اضافه کنید.
- میتوانید علاوه بر مرغ از گوشت بوقلمون، گردن یا ماهیچه استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن به برنج، باقالیها را ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش قرار دهید.
- به هنگام جوشیدن باقالیها، کف روی آب را بردارید تا رنگ سبزتری داشته باشند.
- شوید تازه بهترین گزینه برای این پلو است.
- اضافه کردن یک شاخه سیر تازه هنگام دم کردن، عطر فوقالعادهای ایجاد میکند.
- ته دیگ مناسب میتواند مخلوط برنج و باقالی، نان تافتون یا چند برگ کاهو باشد.
- اضافه کردن کمی زعفران دم کرده روی برنج، عطر و طعم بینظیری میدهد.
زمان آمادهسازی و سرو
- زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: حدود ۱ ساعت
- مناسب برای وعده نهار و شام
- مقدار مواد برای ۵ نفر
همچنین بخوانید:
ساندویچ مرغ بریانی خانگی با سس مخصوص | سریع، خوشمزه و آسان
پرورش سبزیجات در خانه | ۱۰ نکته طلایی برای سبزی کاری خانگی و ارگانیک
ثبتنام سایپا آبان ۱۴۰۴ | پیشفروش سایپا ۱۵۱ GX با لاینر پاششی



