آشپزخانه

طرز تهیه شامی کباب با رب انار شمالی | غذای ترش و ملس خوشمزه

مرشامی کباب با رب انار یکی از غذاهای سنتی و اصیل شمال ایران است که طعم ترش و ملس آن، مورد علاقه بسیاری از خانواده‌هاست. این غذای خوشمزه را می‌توان به‌راحتی در خانه تهیه کرد و همراه با نان یا برنج سرو نمود.

شامی کباب

مواد لازم برای ۴ نفر

موادمقدار
گوشت چرخ کرده½ کیلوگرم
پیاز۲ عدد متوسط
سیب زمینی۳ عدد متوسط
رب انار۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
پاپریکا۱ قاشق چایخوری
مغز گردو (اختیاری)۱۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار کافی
روغن سرخ‌کردنیبه مقدار لازم

مراحل تهیه شامی کباب شمالی

شامی کباب

مرحله ۱: آماده‌سازی مواد

  • پیازها را پوست بگیرید و یکی از آن‌ها را رنده ریز کرده و آب اضافی آن را بگیرید.
  • سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و یکی از آن‌ها را رنده کنید و آب آن را کاملاً بگیرید.
  • گوشت چرخ کرده را در کاسه‌ای بریزید و پیاز و سیب‌زمینی رنده شده، پاپریکا، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
  • مواد را با دست خوب مخلوط کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید تا مایه شامی یکدست و منسجم شود.
  • ظرف را با سلفون پوشانده و یک ساعت در یخچال قرار دهید.

دومین مرحله: شکل‌دهی و سرخ کردن شامی‌ها

  • تابه‌ای روی حرارت قرار دهید و کمی روغن اضافه کنید تا داغ شود.
  • از مایه شامی به اندازه یک تخم مرغ بردارید و مانند کلوچه گرد کنید.
  • شامی‌ها را در روغن سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی شوند.

مرحله ۳: تهیه سس شامی کباب

  • پیاز باقی‌مانده را نگینی یا خلالی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید.
  • نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  • رب گوجه فرنگی، رب انار و گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.
  • یک فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم ترکیب شده و سس کمی غلیظ شود.
  • شامی‌های سرخ شده را درون سس قرار دهید تا مزه‌دار شود و طعم رب انار به خورد شامی برود.

مرحله ۴: آماده‌سازی سیب‌زمینی سرخ‌کرده

سیب‌زمینی‌های باقی‌مانده را به صورت خلالی خرد کرده و سرخ کنید. سپس آن‌ها را کنار شامی کباب و همراه با نان یا برنج سرو کنید.

نکات کلیدی برای شامی کباب شمالی

  • می‌توانید مقدار گردو را طبق ذائقه خود تغییر دهید.
  • برای طعم بهتر، شامی‌ها را روی حرارت متوسط سرخ کنید تا نسوزند.
  • سس شامی را می‌توان کمی تند یا شیرین‌تر کرد با اضافه کردن فلفل یا کمی شکر.
  • این غذا به‌عنوان پیش‌غذا، نهار یا شام مناسب است.

همچنین بخوانید:

واکنش تند فرزاد حسنی به بازداشت پژمان جمشیدی | «آبروی انسان را نبرید!»

بهترین غذاهای خوشمزه با انار و بادمجان برای شب یلدا

کاظم سیاحی؛ زندگی شخصی، آثار ماندگار و رازهای صداپیشگی این ستاره ایرانی!

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا