آشپزخانه

طرز تهیه ترشک زردآلو خانگی؛ خوشمزه و بهداشتی بدون مواد نگهدارنده

اگر شما هم با دیدن ترشک‌های رنگارنگی که در خیابان‌ها و بازارچه‌ها به فروش می‌رسند هوس کرده‌اید، بهترین راه این است که خودتان آن را به روش بهداشتی در منزل تهیه کنید. در این مقاله، طرز تهیه ترشک زردآلو خانگی را مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم تا از سلامت خانواده‌تان مطمئن باشید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

زردآلو

مواد لازم برای تهیه ترشک زردآلو

موادمقدار
برگ زردآلو۵ کیلوگرم
شیره نبات۱ کیلوگرم
نمک۱۰۰ گرم
آب۳ لیتر
جوهر لیمو۷۰۰ گرم
رنگ خوراکیبه مقدار لازم

مراحل تهیه ترشک زردآلو

زردآلو

مرحله ۱: آماده‌سازی شربت

ابتدا آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا جوش بیاید. سپس جوهر لیمو را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه اجازه دهید بجوشد تا شربت آماده شود.

مرحله ۲: اضافه کردن زردآلوها

زردآلوها را به شربت جوشیده اضافه کنید و ۴ دقیقه اجازه دهید تا شربت کاملاً درون میوه نفوذ کند. سپس حرارت را خاموش کرده و چند دقیقه دیگر اجازه دهید میوه‌ها در شربت بمانند. پس از خنک شدن شربت، زردآلوها را از صافی عبور دهید تا شربت اضافی آن‌ها گرفته شود.

مرحله ۳: خشک کردن برگ‌های زردآلو

برگ‌های زردآلو را روی سینی پهن کرده و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا خشک شوند. مراقب باشید که بیش از حد خشک نشوند تا طعم و بافت ترشک حفظ شود. برای افزایش ماندگاری، می‌توانید آن‌ها را در پلاستیک بسته‌بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید.

مرحله ۴: افزودن شیره نبات و رنگ خوراکی

شیره نبات را آماده کنید: یک کیلوگرم نبات را با ۳ لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً حل شود. سپس شیره نبات و رنگ خوراکی را به شربت اضافه کرده و برگ‌های زردآلو را داخل آن قرار دهید. اجازه دهید ۲ تا ۳ دقیقه بجوشند و سپس حرارت را خاموش کنید تا مواد سرد شوند.

نکات مهم برای تهیه ترشک خانگی

  • برای تهیه مقادیر کمتر یا بیشتر، نسبت مواد را تغییر دهید.
  • برای طعم ترش‌تر می‌توانید از آلو، زرشک یا رب انار استفاده کنید.
  • استفاده از زردآلوی تازه و با کیفیت، نتیجه بهتری در طعم و رنگ ترشک خواهد داشت.

طرز تهیه ترشک با زردآلو خشک و رب انار

اگر می‌خواهید ترشک را با زردآلو خشک و رب انار تهیه کنید، مراحل زیر را دنبال کنید:

مواد لازم

موادمقدار
زردآلو خشکبه میزان لازم
آلو زرد ترشبه مقدار دلخواه
نمکبه میزان لازم
رب اناربه میزان لازم

مراحل تهیه

  1. آلوها را شسته و دم آن‌ها را جدا کنید.
  2. آلوها را در قابلمه بدون اضافه کردن آب قرار دهید و با پشت قاشق هم بزنید تا آب بیندازند و نرم شوند. حرارت باید ملایم باشد تا ته نگیرد.
  3. وقتی نرم شدند، آلوها را له کرده و در صافی بریزید تا پوست و هسته جدا شود.
  4. آب آلو را در قابلمه ریخته، نمک و رب انار را اضافه کنید و چند دقیقه بجوشانید.
  5. قابلمه را از روی حرارت برداشته و محتویات را در ظرف مناسب بریزید. ظرف را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا ترشک آماده شود.

سخن پایانی

تهیه ترشک زردآلو در خانه نه تنها از نظر بهداشتی بهتر است، بلکه با کمی خلاقیت می‌توانید طعم‌های متنوع و خاصی به آن بدهید. با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید در هر زمان از ترشک خانگی سالم و خوشمزه لذت ببرید.

همچنین بخوانید:

جملات انگیزشی افراد مشهور درباره کار گروهی و موفقیت تیمی

طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت گردن | کش آمدن حلیم و نکات طلایی آشپزی

راز واحد ۳ زندان قزلحصار فاش شد | محل نگهداری خطرناک‌ترین مجرمان ایران

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۰

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۰/۵ (۰ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا