سلامت و پزشکی

لیست کامل مواد غذایی با طبع سرد + میوه، سبزیجات، ادویه و مصلحات

برای افرادی که مزاج گرم دارند، آشنایی با مواد غذایی با طبع سرد بسیار مفید است. مصرف این مواد غذایی می‌تواند حرارت بدن را تعدیل کند و از مشکلاتی مانند التهاب، گرمای بیش از حد و عصبانیت جلوگیری نماید.

طبع سرد

چرا شناخت غذاهای سرد مهم است؟

طبع سرد

تمام مواد غذایی دارای مزاج مشخصی هستند: سرد، گرم، تر یا خشک. افراد با مزاج گرم باید مراقب مصرف غذاهای گرم باشند و از مواد غذایی با طبع سرد برای تعادل بدن استفاده کنند. مصرف بیش از حد غذاهای گرم ممکن است باعث جوش، تب، عطش، یبوست و بی‌قراری شود، بنابراین مواد سرد مزاج برای متعادل کردن این علائم اهمیت دارند.

میوه‌های دارای طبع سرد

میوه‌ها منبع غنی ویتامین و مواد معدنی هستند و برای رژیم غذایی افراد گرم مزاج توصیه می‌شوند:

  • آلو، انار، بالنگ، زردآلو، گلابی
  • هلو، ازگیل، انار ترش، تمبر هندی
  • ذرت، ریواس، سنجد، شاه بلوط
  • گیلاس، لیمو ترش و شیرین، نارنج، مرکبات
  • توت فرنگی، کیوی

صیفی‌جات و سبزیجات سرد مزاج

  • هندوانه، گرمک، خیار، کدو خورشتی
  • اسفناج، کاهو، سبزیجات با برگ سبز، کرفس
  • قارچ، گشنیز، ریواس، لوبیا سبز، خرفه

گوشت، لبنیات و غذاهای دریایی سرد مزاج

  • گوشت بز، سیرابی، گوشت گاو و گوساله
  • قلوه، مرغ محلی، ماهی، صدف
  • سفیده تخم مرغ، پنیر، خامه، ماست

حبوبات و غلات سرد مزاج

  • ماش، برنج، نخود فرنگی، ارزن
  • باقلا تازه و خشک، جو، ذرت، عدس، نخود سبز

عرقیجات سرد

  • عرق برگ چنار، برگ زیتون، برگ مورد، عرق بید
  • چهار عرق سرد، عرق خارشتر، ختمی، خیار
  • عرق ریواس، شاتره، کاسنی، کیالک، گشنیز، نیلوفر، همیشه بهار

ادویه‌ها و چاشنی‌های سرد مزاج

  • سماق، ترشی، سس سویا، روغن کنجد
  • آبغوره، نشاسته، قهوه، سرکه

غذاهای آماده و پلوهای سرد

  • خورش کدو، آلو اسفناج، بامیه، ریواس
  • مرغ ترش، باقلا پلو، زرشک پلو، آلبالو پلو
  • لوبیا پلو، کلم پلو، رشته پلو، عدس پلو، ماش پلو، استانبولی
  • کوفته برنجی، کوکو سیب زمینی، کتلت، آش ساده، آش دوغ، سوپ جو، سوپ رشته فرنگی
  • شیر برنج، سوپ شیر، عدسی، آش اوماج
  • کباب ترکی، ژامبون گوشت و مرغ، سوسیس، کالباس، جوجه کباب، همبرگر
  • فلافل ذرت، چیپس، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، میرزا قاسمی، الویه
  • ماکارونی، لازانیا، املت با گوجه، دلمه فلفل و گوجه، خوراک لوبیا سبز
  • املت با فلفل سبز و قارچ، بورانی، باقلا قاتق، بستنی میوه‌ای، فالوده، ماءالشعیر ساده و میوه‌ای، نوشابه‌های گازدار
  • سالاد کاهو، خیار، گوجه

چه کسانی باید غذاهای سرد مصرف کنند؟

افراد گرم مزاج که تحمل گرما ندارند، خواب کم دارند، پرجنب و جوش هستند و سریع عصبی می‌شوند، با مصرف غذاهای سرد می‌توانند علائم گرمی بیش از حد بدن را کاهش دهند. مصرف متعادل غذاهای سرد، سبب آرامش، کاهش جوش و تب، تعدیل فشارخون و کاهش اضطراب می‌شود.

لیست مصلح غذاها

غذامصلح
کاهوسکنجبین
خیارنعناع و گل سرخ
برنجزیره سیاه
دوغکاکوتی و آویشن
چایآبلیمو
تخم مرغدارچین
ماستشیره، عسل و سیاه دانه
گوشت گوسفندعسل و سماق
پنیر تازهگردو، آویشن یا نعناع خشک
خامه و سرشیرعسل
کلیه غذاهای گرمسرکه، آبلیمو، آبغوره
تمام غذاهای سردسیاه دانه، عسل
میوه‌های سردعسل

نکات مهم درباره مصرف غذاهای سرد

  • مصرف بیش از حد غذاهای سرد می‌تواند باعث آرتریت، نفخ، دل درد، اسهال و اضطراب شود.
  • مصرف متعادل غذاهای سرد همراه با مصلح آن‌ها به سلامتی و تعادل مزاج کمک می‌کند.
  • توجه داشته باشید، این مطالب صرفاً آموزشی هستند و جایگزین مشاوره پزشکی نمی‌شوند.

توجه: مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و جنبه آموزشی دارند و نباید جایگزین مراجعه به پزشک شوند.

همچنین بخوانید:

الناز شاکردوست با گریم مردانه در فیلم «کج پیله» شوکه‌تان می‌کند!

بازداشت پژمان جمشیدی؛ واکنش کنایه‌آمیز نگار فرهمند همه را شوکه کرد!

سقوط اینترنت ایران در رتبه‌بندی جهانی اسپیدتست؛ جایگاه ۱۴۲ در میان ۱۵۰ کشور

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا