آشپزخانه

طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت گردن | کش آمدن حلیم و نکات طلایی آشپزی

حلیم بادمجان یکی از غذاهای اصیل و لذیذ ایرانی است که در شهرهایی مانند اصفهان و کاشان طرفداران زیادی دارد. ویژگی مهم این غذا، کش آمدن حلیم هنگام سرو است که نشان‌دهنده کیفیت گوشت و پخت صحیح آن است. در ادامه، طرز تهیه کامل و اصولی حلیم بادمجان را برای شما آماده کرده‌ایم.

حلیم بادمجان

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان برای ۴ نفر

  • گوشت گردن: ۲۵۰ گرم
  • بادمجان: ۱ کیلوگرم
  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • عدس: ۱ پیمانه
  • برنج: ۱ پیمانه
  • گردو: ۱۰۰ گرم
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • دارچین: نوک قاشق چای‌خوری
  • کشک: به میزان لازم
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری

مرحله به مرحله طرز تهیه حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

مرحله ۱: خیس کردن برنج و عدس

عدس و برنج را در ظرف‌های جداگانه با آب کافی حدود ۳ ساعت خیس کنید. برای برنج کمی نمک اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.

مرحله ۲: آماده‌سازی پیاز و گوشت

یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. پس از نرم شدن پیاز، گوشت خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله ۳: اضافه کردن سیر و پخت گوشت

سیرها را حلقه‌ای یا رنده شده به گوشت اضافه کنید. سپس مقداری آب گرم روی گوشت بریزید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت ملایم بپزد تا کاملاً نرم شود.

مرحله ۴: پخت عدس و برنج

عدس را تا حد له شدن و نرم شدن بپزید. برنج را نیز به روش کته بپزید و کنار بگذارید.

مرحله ۵: آماده‌سازی بادمجان

بادمجان‌ها را پوست بگیرید، از وسط برش دهید و در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن‌ها از بین برود. بعد از حدود ۲ ساعت آبکش کنید، بشویید و خشک کنید. سپس با کمی روغن سرخ کنید یا به صورت کبابی آماده کنید.

مرحله ۶: سرخ کردن پیاز و آماده‌سازی گردو

دو عدد پیاز باقی‌مانده را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید و تفت دهید. گردوها را نیز خرد کنید تا جویدن آن‌ها حس شود.

مرحله ۷: ترکیب مواد و افزودن ادویه‌ها

بادمجان سرخ شده را در ظرفی بریزید، زعفران دم کرده، فلفل و دارچین را اضافه کنید و با هم بکوبید تا ادویه‌ها به خورد بادمجان بروند. سپس گردو، عدس و برنج پخته را اضافه کنید و با گوشت ریش‌ریش شده مخلوط کنید. می‌توانید در این مرحله یک حبه سیر رنده شده نیز اضافه کنید.

مرحله ۸: اضافه کردن کشک و تنظیم طعم

سه قاشق غذاخوری کشک را با کمی آب رقیق کرده و به حلیم اضافه کنید. میزان نمک و ادویه را بررسی و در صورت نیاز تنظیم کنید. حلیم را با نصف پیاز سرخ شده، کشک و نعنا داغ تزئین کنید. می‌توانید کمی زعفران به کشک اضافه کنید تا کشک زعفرانی داشته باشید.

نکات تکمیلی برای تهیه حلیم بادمجان

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه: حدود ۳۰ دقیقه
  • زمان پخت و انتظار: ۳ تا ۴ ساعت
  • حلیم بادمجان را می‌توانید به عنوان وعده نهار، شام یا پیش‌غذا سرو کنید و در ماه رمضان به عنوان افطار نیز مناسب است.
  • استفاده از گوشت گردن باعث کش آمدن حلیم و لطافت بیشتر آن می‌شود.

همچنین بخوانیذ:

راز واحد ۳ زندان قزلحصار فاش شد | محل نگهداری خطرناک‌ترین مجرمان ایران

الناز شاکردوست با گریم مردانه در فیلم «کج پیله» شوکه‌تان می‌کند!

بازداشت پژمان جمشیدی؛ واکنش کنایه‌آمیز نگار فرهمند همه را شوکه کرد!

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا