آشپزخانه

طرز تهیه برنج سرخ‌ شده حرفه‌ای در خانه

آموزش برنج سرخ‌ شده؛ غذای آسیایی محبوب

A white bowl filled with Budget Friendly Rice Meals like fried rice mixed with scrambled eggs, diced ham, peas, and carrots, placed on an outdoor table.

اگر تا به حال در رستوران‌های آسیایی برنج سرخ‌ شده خورده باشید، حتماً مجذوب عطر ادویه‌ها، رنگ زیبا و طعم خاص آن شده‌اید.
برنج سرخ‌ شده (Fried Rice) یکی از غذاهای ساده اما فوق‌العاده خوش‌طعم شرق آسیاست که از ترکیب برنج پخته، سبزیجات، تخم‌مرغ، سس سویا و گاهی گوشت یا مرغ درست می‌شود. رمز موفقیتش هم در دو چیز است: برنج سرد و تابه داغ!

مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر

  • برنج پخته و سرد: ۳ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • پیازچه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر خرد یا رنده شده: ۲ حبه
  • هویج نگینی خرد شده: ۱ عدد
  • نخودفرنگی پخته: نصف پیمانه
  • ذرت پخته یا کنسروی: نصف پیمانه
  • روغن کنجد یا روغن گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
  • سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک (در صورت نیاز): خیلی کم، چون سس سویا خودش شور است
  • (اختیاری) مرغ ریش‌ریش، میگو یا گوشت گوساله تفت‌داده: حدود ۱ پیمانه

 طرز تهیه مرحله به مرحله

۱. آماده‌سازی برنج

بهترین گزینه، برنجی است که از شب قبل در یخچال مانده باشد.

۲. آماده‌سازی تخم‌مرغ

تابه را داغ کنید و کمی روغن بریزید. تخم‌مرغ‌ها را در تابه بشکنید و سریع هم بزنید تا به حالت نیم‌پز برسند (مثل اسکرامبل). آن‌ها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

۳. تفت دادن سبزیجات

سپس هویج، نخودفرنگی و ذرت را اضافه کنید. حرارت باید زیاد باشد تا سبزیجات فقط کمی نرم شوند، نه اینکه آب بیندازند.

۴. افزودن برنج و سس

اکنون برنج سرد را به تابه اضافه کنید. با کفگیر به‌آرامی هم بزنید تا دانه‌ها جدا شوند. سپس سس سویا و کمی فلفل سیاه اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد خوب با هم ترکیب شوند.

۵. افزودن تخم‌مرغ و گوشت (اختیاری)

تخم‌مرغ تفت داده‌شده را به تابه برگردانید. اگر از مرغ یا میگو هم استفاده می‌کنید، در این مرحله اضافه کنید. چند دقیقه با حرارت بالا تفت دهید تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

۶. افزودن پیازچه و سرو

در آخر، پیازچه تازه را اضافه کنید و یک‌دقیقه دیگر تفت دهید.

 نکات طلایی

  1. از برنج سرد استفاده کنید. برنج تازه باعث خمیر شدن غذا می‌شود.
  2. تابه یا وُک باید خیلی داغ باشد. این راز اصلی عطر خاص غذاهای چینی است.
  3. روغن کنجد عطر اصیل چینی به غذا می‌دهد، اما در صورت نداشتن، از روغن مایع هم می‌توان استفاده کرد.
  4. سس سویا را کم‌کم اضافه کنید تا رنگ غذا کنترل شود.
  5. برای رنگ و طعم بهتر می‌توانید کمی سس صدف (Oyster Sauce) یا چند قطره سس تند چینی اضافه کنید.
  6. اگر دنبال نسخه رژیمی‌تر هستید، برنج قهوه‌ای یا برنج باسماتی بخارپز را جایگزین کنید.

 ارزش غذایی و فواید

برنج سرخ‌شده به سبک چینی اگر با روغن کم و مواد سالم درست شود، یک وعده غذایی کامل است.

  • پروتئین: از تخم‌مرغ و گوشت یا مرغ
  • فیبر و ویتامین‌ها: از سبزیجات رنگارنگ

این غذا هم سیرکننده است و هم قابل تنظیم برای رژیم‌های مختلف.

پیشنهاد سرو

  • سس سویا و لیمو تازه
  • سالاد چینی یا سالاد کلم
  • رول اسپرینگ یا مرغ سوخاری سبک
  • سرو کنید تا ترکیب کاملی از طعم‌های آسیایی داشته باشید.

 همچنین بخوانید.

مزه‌دار کردن جوجه کباب در خانه | ۳ طعم خوشمزه و متفاوت برای جوجه کباب

مزه‌دار کردن جوجه کباب

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا