طرز تهیه خورش ناردون مازندرانی

How to make Mazandarani Nardoun Stew

طرز تهیه خورش ناردون مازندرانی؛ خورشتی ترش و خاص با طعم انار

How to make Mazandarani Nardoun Stew; a special sour stew with pomegranate flavor

خورشت ناردون (یا مرغ ناردونی) یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که به خاطر طعم ترش ملایم و رایحه انار، به ویژه در ماه‌های پائیزی و زمستانی محبوبیت زیادی دارد. در این دستور می‌آموزید چگونه با مرغ، رب انار، دانه‌ی انار و دیگر مواد ساده، خورشتی رنگی، خوش‌بو و غلیظ تهیه کنید که مزه‌اش یادآور طعم‌های قدیمیِ شمال باشد.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

  • مرغ خرد شده (ران یا سینه): ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • سیر: ۲ تا ۳ حبه
  • رب انار: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • آب انار طبیعی: ۱ پیمانه
  • دانه انار: ۱ تا ۱/۵ پیمانه
  • آلو (اختیاری برای ملس شدن): ۸ تا ۱۰ عدد
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به اندازه لازم
  • روغن مایع یا ترکیب روغن و کمی کره: به مقدار لازم

دستور پخت گام‌به‌گام

مرحله اول: مزه‌دار کردن مرغ

مرغ‌های خردشده را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه دهید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت کنند تا ادویه‌ها داخل گوشت نفوذ کند.

مرحله دوم: تفت دادن مرغ و پیاز

پیازها را خلالی خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس مرغ مزه‌دار شده را اضافه کنید و هر طرف آن را کمی سرخ کنید تا رنگ مرغ تغییر کند.

مرحله سوم: افزودن رب انار و آب انار

وقتی مرغ و پیاز حرارت دیده‌اند، رب انار را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. بعد آب انار را همراه کمی آب جوش به قابلمه بیفزایید تا مایع کافی برای پخت فراهم شود.

مرحله چهارم: پخت آرام

حرارت را کم کنید، درب قابلمه را نیمه‌بندید و اجازه دهید خورشت به آرامی برای حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه بپزد تا مرغ کاملاً مغزپخت شود و سس غلیظ شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی و خوشمزه | دستور پخت سریع و مرحله به مرحله

مرحله پنجم: افزودن دانه انار و آلو

در ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پایانی پخت، دانه‌های انار و آلو خیس‌خورده را اضافه کنید. این کار باعث می‌شود رنگ دانه‌ها حفظ شود و طعم ترش ملایم آن‌ها به خورشت افزوده شود. در این مرحله دیگر درب قابلمه را نبندید تا دانه‌ها سفید نشوند.

مرحله ششم: کنترل غلظت و سرو

اگر خورشت کمی رقیق بود، شعله را کمی بیشتر کنید تا مایع اضافی تبخیر شود و خورشت غلیظ گردد. سپس آن را همراه برنج کته یا ساده سرو نمایید.

نکات طلایی برای خورشت ناردون بهتر

  • اگر رب انار شما بسیار ترش است، می‌توانید کمی عسل یا شکر اضافه کنید تا طعم متعادل شود.
  • اگر مایلید خورشت ملسی‌تر باشد، آلو را حذف نکنید یا از آلو بخارا استفاده کنید.
  • برای رنگ زیباتر، دانه‌های انار را در دقیقه‌های آخر اضافه کنید تا رنگ قرمز آن‌ها حفظ شود.
  • مرغ را پیش از اضافه شدن به خورشت، سرخ کنید تا بافت بهتری داشته باشد و طعم خورشت غنی‌تر شود.
  • اگر به ادویه‌های بیشتر علاقه دارید، کمی گشنیز خشک یا پودر گلپر می‌تواند طعم محلی اضافه کند.
  • در پخت نهایی، مراقب باشید شعله خیلی زیاد نباشد تا خورشت به ته قابلمه نچسبد.

همچنین بخوانید.

طرز تهیه املت سیب زمینی اسپانیایی خوشمزه و سریع – آموزش کامل گام به گام

املت سیب زمینی

 

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا