طرز تهیه خمیر سمبوسه خانگی نرم و خوشمزه + نکات طلایی آشپزی

خمیر سمبوسه

سمبوسه یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی به ویژه در مناطق جنوبی کشور است که با مواد متنوعی تهیه می‌شود. برای داشتن سمبوسه‌ای خوشمزه و تازه، یکی از مهم‌ترین مراحل، آماده‌سازی خمیر سمبوسه است. در این راهنما، شما به سادگی می‌توانید خمیر سمبوسه خانگی را تهیه و در منزل استفاده کنید.

خمیر سمبوسه

مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه

مواد لازممقدار
آرد۳ پیمانه
نمک۱ قاشق چایخوری
مایه خمیر۱ قاشق چایخوری
روغن گیاهی۱ قاشق چایخوری
آب گرم۱ پیمانه

مراحل تهیه خمیر سمبوسه خانگی

خمیر سمبوسه

۱. فعال کردن مایه خمیر

مایه خمیر را در یک پیمانه آب ولرم حل کرده و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا عمل کند و کف کند. این مرحله باعث می‌شود خمیر سمبوسه نرم و حجیم شود.

۲. آماده‌سازی آرد و نمک

آرد و نمک را در یک ظرف جداگانه مخلوط و الک کنید تا خمیر یکدست و بدون گلوله شود.

۳. ترکیب مواد و ورز دادن

مایه خمیر فعال شده را کم‌کم به آرد اضافه کنید و با دست ورز دهید. سپس روغن گیاهی را افزوده و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا حالت الاستیک پیدا کند.

۴. استراحت و ور آمدن خمیر

خمیر را به قطعات مساوی تقسیم کنید و هر قطعه را گلوله کنید. روی آن را با پارچه تمیز بپوشانید و اجازه دهید حداقل ۶۰ دقیقه استراحت کند تا حجم آن تقریباً دو برابر شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ته چین گوشت گوسفندی مجلسی | راز خوشمزه شدن ته چین ایرانی

۵. باز کردن خمیر و پر کردن سمبوسه

گلوله‌های خمیر را با وردنه به قطر ۳ میلی‌متر باز کنید، مواد داخلی سمبوسه را داخل آن قرار دهید و خمیر را به شکل مثلث یا نیم‌دایره ببندید.

۶. سرخ کردن سمبوسه

سمبوسه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و خوش‌رنگ شوند. برای کاهش مصرف روغن، می‌توانید از فر برای پخت استفاده کنید.

نکات طلایی برای خمیر سمبوسه بهتر

  • می‌توانید خمیر را بدون مخمر هم تهیه کنید؛ تنها با ترکیب آرد، نمک و آب.
  • به جای آب گرم، می‌توان از شیر ولرم استفاده کرد تا خمیر لطیف‌تر شود.
  • این مقدار خمیر برای تهیه ۱۰ تا ۱۵ عدد سمبوسه کافی است.
  • برای سمبوسه‌های خانگی سالم‌تر، مواد داخلی را تازه و بدون نگهدارنده انتخاب کنید.
  • خمیر را بعد از ور آمدن، مستقیماً باز کرده و پر کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.

نکات تکمیلی

زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۲۰ دقیقه است. این خمیر مناسب برای تهیه سمبوسه به عنوان میان وعده، پیش غذا یا حتی افطار در ماه رمضان می‌باشد. مقدار مواد اولیه ذکر شده برای ۴ نفر مناسب است.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه عدسی با رشته | غذای محلی سقز با طعمی بی‌نظیر و خوشمزه

آموزش مرحله‌به‌مرحله گذاشتن اثر انگشت روی گوشی اندرویدی | افزایش امنیت گوشی

طرز تهیه سالاد اندونزی خوشمزه و مجلسی | آموزش مرحله به مرحله

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا