آش اوماج آذربایجان | طرز تهیه آسان و خوشمزه با نکات طلایی

آش اوماج

آش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان آذربایجان شرقی است که با ترکیبی از عدس، سبزیجات معطر و گلوله‌های کوچک آردی تهیه می‌شود. در ادامه با طرز تهیه کامل و نکات مهم این آش سنتی آشنا می‌شوید.

آش اوماج

مواد لازم برای آش اوماج

  • عدس: ۱ پیمانه
  • سبزیجات معطر (ریحان، تره، مرزه): ۲۵۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۴ عدد
  • کره محلی: ۲۵ گرم
  • آب قلم (اختیاری): ۱ لیوان
  • نمک: به میزان کافی
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: نوک قاشق چایخوری
  • آب: به میزان لازم

مرحله اول: آماده سازی اوماج

برای تهیه اوماج، آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیری سفت به دست آید. کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید. سپس خمیر را به گلوله‌های کوچک‌تر از عدس تقسیم کرده و در سینی بچینید تا خشک شود. برای تسریع فرآیند می‌توانید آن را کنار بخاری یا شوفاژ قرار دهید.

مرحله دوم: آماده سازی مواد اصلی آش

عدس‌ها را چند ساعت قبل در آب خیس کنید. سبزیجات معطر را تمیز شسته و ریز خرد کنید. پیازها را نصف کرده و با کره در قابلمه‌ای مناسب برای ۱ دقیقه تفت دهید. سپس زردچوبه و نمک اضافه کنید.

مرحله سوم: پخت آش اوماج

به پیازها، آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و عدس‌های خیس خورده را در آن بریزید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، سبزیجات معطر خرد شده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا عدس‌ها کامل بپزند و در صورت کم شدن آب، کمی آب جوش اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه املت قارچ و گوجه فرنگی آلمانی | پیش غذای خوشمزه و سریع

پس از پخت عدس، اوماج‌ها را کم‌کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به هم نچسبند و به اندازه کافی پف کنند. هنگامی که اوماج‌ها بزرگ شدند، آش آماده سرو است.

نکات تکمیلی آش اوماج

آش اوماج

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۱ ساعت است.
  • زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت می‌باشد.
  • این آش را می‌توانید به عنوان شام، پیش‌غذا یا در ماه رمضان برای افطار سرو کنید.
  • مقدار مواد اولیه برای ۳ نفر مناسب است، در صورت نیاز آن را افزایش دهید.
  • برای غلظت بیشتر، می‌توانید مقداری سبزی خشک به آش اضافه کنید.

نتیجه‌گیری

آش اوماج یک غذای مقوی، خوشمزه و سنتی است که با کمی دقت در تهیه اوماج و پخت درست، می‌تواند تجربه‌ای بی‌نظیر از آشپزی محلی آذربایجان برای شما رقم بزند. با رعایت نکات گفته شده، آش شما هم خوش طعم و هم پف‌دار خواهد شد.

همچنین بخوانید:

چرا نباید هنگام غذا خوردن از تلفن همراه استفاده کرد؟ تاثیری که روی روابط و سلامت دارد

شماره پیگیری خرابی تلفن ثابت + راهنمای سریع ثبت قطعی خطوط در ایران

۱۰ نکته طلایی برای پف کردن کیک خانگی: راز کیک‌های اسفنجی و نرم

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا