اندازه سبزی در غذاهای ایرانی | هر کیلو سبزی مناسب چند نفر است؟

سبزی

در اکثر غذاهای ایرانی، سبزی‌ها نقش کلیدی دارند و هر نوع سبزی مقدار مصرف مخصوص به خود را دارد. دانستن میزان دقیق سبزی قبل از تهیه غذا باعث می‌شود طعم و عطر غذا به بهترین شکل حفظ شود. در این مقاله به بررسی میزان سبزی‌های مختلف برای غذاهای معروف ایرانی پرداخته‌ایم.

سبزی

سبزیجات و نقش آن‌ها در غذاهای ایرانی

سبزیجات در غذاهای ایرانی همچون قورمه سبزی، سبزی پلو، آش و کوکو سبزی بخش جدایی‌ناپذیر هستند. استفاده مناسب از سبزی‌ها علاوه بر طعم، ارزش غذایی غذاها را نیز افزایش می‌دهد.

میزان سبزی برای سوپ (برای ۲۵ نفر)

سبزی سوپ معمولاً ترکیبی از جعفری و گشنیز است و نسبت جعفری به گشنیز بیشتر است. برای لعاب بیشتر می‌توان کمی اسفناج خرد شده اضافه کرد.

اندازه سبزی پلو (برای ۱۰ نفر)

سبزی پلو با سبزی‌هایی مانند تره، جعفری، گشنیز و شوید تهیه می‌شود. نسبت تره، جعفری و گشنیز برابر است و برای عطر و طعم بهتر کمی شوید اضافه کنید. در صورت تمایل، شنبلیله و سیر تازه نیز می‌توان به آن افزود.

سبزی قورمه سبزی (برای ۱۰ نفر)

سبزی

قورمه سبزی با ترکیب تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تهیه می‌شود. نسبت سبزی‌ها برای یک کیلو سبزی تازه به شرح زیر است:

  • تره: ۴۰۰ گرم
  • جعفری: ۳۵۰ گرم
  • گشنیز: ۲۰۰ گرم
  • شنبلیله: ۲۵ تا ۵۰ گرم
بیشتر بخوانید:  آپرول اسپرایتز: راهنمای کامل برای ساختن نوشیدنی تابستانی محبوب ایتالیا

سبزی قلیه ماهی (برای ۱۲ نفر)

قلیه ماهی جنوبی معمولاً از گشنیز و شنبلیله تشکیل می‌شود. نسبت گشنیز به شنبلیله ۴ به ۱ است. بنابراین برای ۱ کیلو سبزی: ۸۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم شنبلیله استفاده شود. شنبلیله بیشتر باعث تلخی غذا می‌شود.

سبزی کوکو سبزی (برای ۸ نفر)

برای تهیه یک کیلو کوکو سبزی مناسب برای ۸ نفر، از ترکیب زیر استفاده کنید:

  • تره: ۵۰۰ گرم
  • گشنیز: ۲۰۰ گرم
  • جعفری: ۱۰۰ گرم
  • اسفناج: ۱۰۰ گرم (یا برگ چغندر در نبود اسفناج)
  • شوید: ۱۵۰ گرم
  • سیر یا برگ سیر: ۲ بوته (می‌توان از ۱۰۰ گرم برگ سیر هم استفاده کرد)
  • اختیاری: چند برگ کاهو برای تازه‌تر شدن طعم

سبزی خوردن (برای ۱۰ تا ۱۵ نفر)

سبزی خوردن شامل ریحان، شاهی، تربچه، گشنیز، جعفری، پیازچه و تره است. یک کیلو سبزی خوردن برای ۱۰ تا ۱۵ نفر کافی است.

سبزی آش (برای ۱۰ نفر)

برای ۱۰ نفر آش رشته به حدود ۱ کیلو سبزی آشی نیاز دارید:

  • اسفناج یا برگ چغندر: ۲۰۰ گرم
  • تره: ۲۰۰ گرم
  • گشنیز: ۲۰۰ گرم
  • جعفری: ۲۰۰ گرم
  • شوید: ۲۰۰ گرم

با رعایت این مقادیر، می‌توانید سبزیجات خود را به طور دقیق برای هر نوع غذای ایرانی آماده کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر آن‌ها لذت ببرید.

همچنین بخوانید:

کمپوت سیب خانگی با گلاب و زعفران | دسر سالم و خوشمزه برای عصرانه

طرز تهیه کیک سیب دارچینی خانگی با بافت نرم و عطر بی‌نظیر

جزئیات کامل واریز کالابرگ مرحله پنجم + کد جدید استعلام

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا