سس‌های دست‌ساز خانگی؛ ۱۰ دستور خوشمزه و سالم

homemade-sauces

سس‌ها یکی از پرکاربردترین چاشنی‌ها در آشپزی هستند و می‌توانند طعم غذا را کاملاً تغییر دهند. بیشتر سس‌های آماده موجود در بازار پر از مواد نگهدارنده و افزودنی‌های غیرضروری هستند. به همین دلیل، تهیه سس‌های دست‌ساز خانگی انتخابی سالم، خوشمزه و اقتصادی است. در ادامه ۱۰ سس خانگی محبوب و طرز تهیه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

سس خانگی
سس خانگی

۱. سس ماست و سیر

یکی از سس‌های ساده و سالم که برای سالاد، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و حتی پیتزا عالی است. کافی است مقداری ماست غلیظ را با ۲ حبه سیر له‌شده، کمی نمک و فلفل و در صورت تمایل اندکی شوید خشک مخلوط کنید.

سس ماست و سیر
سس ماست و سیر

۲. سس انار خانگی

سس انار ترکیبی ترش و شیرین دارد و برای سالاد یا سرو با مرغ کبابی بسیار مناسب است. برای تهیه، آب انار غلیظ شده را با کمی شکر و آبلیمو بجوشانید تا قوام پیدا کند. می‌توانید مقداری سماق یا فلفل قرمز هم اضافه کنید.

سس انار
سس انار

۳. سس ارده و لیمو

این سس الهام‌گرفته از آشپزی مدیترانه‌ای است. کافی است ارده را با کمی آبلیمو تازه، نمک و آب مخلوط کنید. نتیجه، سسی کرمی و مقوی است که برای سالاد سبزیجات یا فلافل فوق‌العاده خواهد بود.

سس ارده و لیمو
سس ارده و لیمو

۴. سس سبزیجات تازه

اگر دنبال یک سس سبز و خوشبو هستید، ریحان، جعفری و گشنیز تازه را با کمی روغن زیتون، سیر و نمک در مخلوط‌کن پوره کنید. این سس شبیه پستوی ایرانی است و برای پاستا یا مرغ کبابی عالی است.

سس سبزیجات تازه
سس سبزیجات تازه

۵. سس تمر هندی

در جنوب ایران بسیار محبوب است و بیشتر برای ماهی و میگو استفاده می‌شود. تمر هندی خیس‌خورده را صاف کنید و با کمی فلفل، نمک و ادویه ماهی بجوشانید تا یک سس خوش‌طعم و متفاوت داشته باشید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ماست خانگی خوشمزه و سفت بدون نگهدارنده | راز ماست حرفه‌ای خانگی
سس تمر هندی
سس تمر هندی

۶. سس زعفرانی

این سس مخصوص غذاهای مجلسی ایرانی مثل کباب و ته‌چین است. ماست یا سس سفید را با زعفران دم‌کرده و کمی نمک ترکیب کنید. نتیجه سسی خوشرنگ، معطر و خوشمزه خواهد بود.

سس زعفرانی
سس زعفرانی

۷. سس گردو و ماست

یکی از سس‌های مقوی و سنتی است که از ترکیب گردوی آسیاب‌شده، ماست، کمی سیر و نمک تهیه می‌شود. این سس برای سرو کنار غذاهای گوشتی یا حتی نان تازه بسیار مناسب است.

سس گردو و ماست
سس گردو و ماست

۸. سس سماق و رب انار

یک انتخاب عالی برای دوستداران کباب. کافی است سماق تازه آسیاب‌شده را با رب انار و کمی پیاز رنده‌شده مخلوط کنید. این سس طعمی ترش و دلچسب دارد که مخصوص جوجه و کوبیده است.

سس سماق و رب انار
سس سماق و رب انار

۹. سس سبزیجات کبابی

برای تهیه این سس، بادمجان، فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی را کبابی کنید و با کمی روغن زیتون و نمک پوره کنید. این سس شبیه رومسکوی اسپانیایی است و می‌تواند همراه با گوشت یا نان مصرف شود.

سس سبزیجات کبابی
سس سبزیجات کبابی

۱۰. سس کره و سیر

سس کره و سیر برای استیک، مرغ و غذاهای گوشتی عالی است. کافی است کره را ذوب کنید، سیر له‌شده را در آن تفت دهید و کمی جعفری تازه اضافه کنید.

سس کره و سیر
سس کره و سیر

جمع‌بندی

تهیه سس‌های دست‌ساز خانگی علاوه بر اینکه سالم‌تر و خوشمزه‌تر از نمونه‌های آماده است، باعث می‌شود تجربه‌ای خلاقانه در آشپزی داشته باشید. شما می‌توانید با مواد ساده و در دسترس، سس‌های متنوعی تهیه کنید که به سفره شما رنگ و طعم تازه‌ای ببخشد. اگر به دنبال آشپزی سالم هستید، همین امروز یکی از این دستورها را امتحان کنید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا