حلوا ارده زنجان؛ خوراکی مقوی و سنتی ایرانی

halva-ardeh-zanjan1
در میان خوراکی‌های سنتی ایران، حلوا ارده زنجان جایگاهی ویژه دارد. این محصول خوشمزه و مقوی با استفاده از ارده کنجد، شکر یا شیره انگور تهیه می‌شود و از دیرباز به‌عنوان یک صبحانه کامل در سفره ایرانیان حضور داشته است.

حلوا ارده
حلوا ارده

تاریخچه

حلوا ارده در شهر زنجان و برخی مناطق دیگر ایران قدمتی طولانی دارد. در گذشته این خوراکی بیشتر توسط بازاریان و کارگران به‌عنوان منبع انرژی در طول روز مصرف می‌شد. به همین دلیل شهرت زیادی در میان مردم پیدا کرد.

حلواارده
حلواارده

مواد تشکیل‌دهنده

  • ارده کنجد خالص
  • شیره انگور یا شکر
  • وانیل یا هل برای عطر
  • پودر پسته یا بادام برای تزئین
سوغات زنجان
سوغات زنجان

خواص و ارزش غذایی

حلوا ارده سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین‌های گروه B و چربی‌های سالم است. کنجد موجود در آن به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند و انرژی زیادی برای فعالیت‌های روزانه فراهم می‌آورد.

حلوا ارده مغزدار
حلوا ارده مغزدار

روش مصرف حلوا ارده زنجان

این خوراکی معمولاً در وعده صبحانه همراه با نان تازه و چای سرو می‌شود. اما به‌عنوان میان‌وعده نیز می‌تواند انتخابی سالم و مقوی باشد.

بیشتر بخوانید:  نکات طلایی برای تهیه مربای خانگی خوشمزه و بدون شکرک
حلوا ارده پسته‌ای
حلوا ارده پسته‌ای

جمع‌بندی

حلوا ارده سنتی نه تنها یک خوراکی خوشمزه است بلکه بخشی از فرهنگ غذایی ایرانیان محسوب می‌شود. اگر به دنبال صبحانه‌ای سالم، مقوی و انرژی‌زا هستید، حتماً حلوا ارده را امتحان کنید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا