شکاف بزرگ غذایی در کره شمالی
در حالی که رهبران کره شمالی غذاهای اشرافی و لوکس مصرف میکنند، مردم این کشور با بحرانهای غذایی جدی دستوپنجه نرم میکنند. طبق گزارشها، بیش از ۴۰ درصد جمعیت کره شمالی دچار سوءتغذیه هستند و کودکان از رشد ناکافی و کمبود ریزمغذیها رنج میبرند.

سفره غذایی کیم جونگ ایل؛ لوکس در کنار قحطی
کیم جونگ ایل، رهبر پیشین کره شمالی، علاقه زیادی به غذاهای فرانسوی، گوشت گاو ژاپنی، خاویار روسی و پنیر سوئیسی داشت. او سالانه دهها هزار دلار صرف واردات این خوراکیها میکرد و حتی در سفرهای خارجی، مواد غذایی دلخواهش را با هواپیمای اختصاصی حمل میکرد. این در حالی بود که بخش بزرگی از مردم کشورش درگیر قحطی و فقر غذایی بودند.
سبک تغذیهای کیم جونگ اون
کیم جونگ اون، رهبر فعلی کره شمالی، نیز راه پدرش را ادامه داده است. او علاقه زیادی به پنیر سوئیسی، استیکهای آمریکایی و نوشیدنیهای گرانقیمت دارد. گفته میشود این علاقه در دوران نوجوانی و زندگیاش در سوئیس شکل گرفت و امروز بخشی از سبک زندگی اوست.

بیماریهای ناشی از سبک زندگی لوکس
رژیم غذایی پرچرب و مصرف مداوم الکل باعث شد کیم جونگ ایل در سالهای پایانی عمرش به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و چاقی مبتلا شود.
کیم جونگ اون نیز در سالهای اخیر با اضافهوزن، مشکلات قلبی و نقرس مواجه شده و حتی پزشکان چینی هشدار دادهاند که ادامه این رژیم غذایی برای سلامت او خطرناک است.
مردم گرسنه؛ رهبران در تجمل
در حالی که رهبران کره شمالی در ضیافتهای خصوصی از غذاهای لوکس لذت میبرند، میلیونها نفر از مردم این کشور با کمبود پروتئین، سوءتغذیه و جیرهبندی شدید روبهرو هستند. این شکاف تغذیهای نهتنها از نظر اخلاقی نگرانکننده است، بلکه از نظر اجتماعی و روانی نیز میتواند باعث افزایش بیاعتمادی و فرار از کشور شود.