سفویاتلا؛ شیرینی هزارلایه ناپلی

sfogliatella-italian-dessert1
سفویاتلا یکی از شیرینی‌های اصیل و مشهور شهر ناپل در ایتالیا است. این شیرینی خوشمزه به دلیل بافت خاص و شکل صدفی خود بسیار محبوب شده و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. سفویاتلا با لایه‌های نازک خمیر که شبیه صدف روی هم قرار می‌گیرند و داخل آن پر از کرم ریکوتا، شکر، دارچین و میوه‌های خشک است، یکی از زیباترین و خوش‌طعم‌ترین شیرینی‌های ایتالیایی محسوب می‌شود.

شیرینی ناپل
شیرینی ناپل

تاریخچه

سفویاتلا در قرن هجدهم در یک صومعه در نزدیکی ناپل ابداع شد. راهبه‌ها برای استفاده از باقی‌مانده آرد و ریکوتا، خمیری چندلایه درست کردند و آن را با مواد شیرین پر کردند. این ابتکار بعدها به قنادی‌های ناپل راه پیدا کرد و به سرعت به یکی از نمادهای شیرینی‌پزی این شهر تبدیل شد.

شیرینی ایتالیایی
شیرینی ایتالیایی

مواد اصلی و روش تهیه

خمیر سفویاتلا بسیار خاص است و از لایه‌های متعدد آرد، کره و آب تشکیل می‌شود. این لایه‌ها به‌دقت روی هم قرار می‌گیرند تا پس از پخت حالت صدفی و برشته به خود بگیرند. درون این خمیر با ترکیبی از پنیر ریکوتا، شکر، دارچین، وانیل و پوست پرتقال پر می‌شود که طعمی بی‌نظیر ایجاد می‌کند.

دسر ایتالیایی
دسر ایتالیایی

انواع سفویاتلا

دو نوع اصلی وجود دارد:
ریکچیا (Sfogliatella Riccia) که همان نسخه چندلایه و صدفی است.
فویا (Sfogliatella Frolla) که با خمیری ساده‌تر و نرم‌تر تهیه می‌شود.
هر دو نوع محبوب هستند و در کافه‌ها و قنادی‌های ناپل یافت می‌شوند.

بیشتر بخوانید:  رازهای خوشمزه شدن کباب کوبیده | فوت و فن‌های تهیه کباب کوبیده خانگی
دسر ناپل
دسر ناپل

سفویاتلا در فرهنگ ناپلی

سفویاتلا نه تنها یک شیرینی بلکه بخشی از هویت ناپل است. مردم محلی معمولاً آن را همراه با قهوه اسپرسو در صبحانه یا عصرانه میل می‌کنند. گردشگرانی که به ناپل سفر می‌کنند معمولاً اولین دسر محلی که امتحان می‌کنند همین سفویاتلاست.

شیرینی هزارلایه ایتالیایی
شیرینی هزارلایه ایتالیایی

چرا سفویاتلا خاص است؟

ترکیب ظاهر منحصربه‌فرد و طعم شیرین و کرمی داخل آن، این شیرینی هزارلایه را به یکی از خاص‌ترین شیرینی‌های ایتالیا تبدیل کرده است. هر لایه خمیر هنگام خوردن به زیبایی خرد می‌شود و طعمی فراموش‌نشدنی ایجاد می‌کند.

سفویاتلا
سفویاتلا

جمع‌بندی

سفویاتلا یکی از شیرینی‌های تاریخی و خاص ناپل است که با ظاهر صدفی و طعم بی‌نظیرش در دل هر کسی جا باز می‌کند. اگر به ایتالیا سفر کردید، تجربه خوردن این شیرینی ترد و خوشمزه را از دست ندهید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا