طرز تهیه رشته خوشکار گیلانی؛ شیرینی سنتی و خوشمزه با چای

رشته خوشکار

رشته خوشکار، یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب گیلان است که با چربی مناسب و شیرینی دلچسبش، طرفداران زیادی دارد. این دسر سنتی اغلب همراه با چای نوش جان می‌شود و به دلیل عطر و طعم خاصش در میان خانواده‌ها محبوب است.

رشته خوشکار

مواد لازم برای تهیه رشته خوشکار

موادمقدار
آرد برنج۲ پیمانه
مغز گردو چرخ شده۱۰۰ گرم
مغز هل ساییده شدهبه میزان لازم
آب۴ پیمانه
روغن مایعبرای سرخ کردن
شکر۱.۵ پیمانه
دارچین۱ قاشق مرباخوری

مواد لازم برای شربت رشته خوشکار

  • آب: ۱.۵ لیوان
  • شکر: به میزان لازم
  • دارچین: ۱ قاشق مرباخوری

مرحله به مرحله طرز تهیه رشته خوشکار

رشته خوشکار

مرحله اول: آماده‌سازی آرد برنج

برای شروع، برنج را به خوبی بشویید و چند ساعت در آب گرم خیس کنید تا نرم شود. سپس آبکش کنید و روی یک پارچه نخی پهن نمایید تا آب اضافی برنج گرفته شود. پس از خشک شدن، برنج را آسیاب کنید تا آردی نرم و یکدست به دست آید. استفاده از برنج ایرانی عطر و طعم دسر را بهبود می‌بخشد.

مرحله دوم: آماده‌سازی مواد میانی

مغز گردو، پودر هل و شکر را با دست مخلوط کنید تا مواد چسبنده و فرم‌پذیر شوند. این مخلوط به عنوان لایه میانی شیرینی عمل می‌کند و طعم رشته خوشکار را خوشمزه‌تر می‌کند.

مرحله سوم: تهیه شربت

برای شربت، آب و شکر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و مایع غلیظ شود. سپس دارچین را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. شربت آماده شده را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

بیشتر بخوانید:  سوپ پیاز فرانسوی؛ طعمی کلاسیک از آشپزی فرانسه

مرحله چهارم: درست کردن خمیر رشته خوشکار

آرد برنج آسیاب شده را در یک کاسه بریزید و به تدریج آب اضافه کنید تا خمیر غلیظ و یکدست به دست آید. مواد را با همزن خوب مخلوط کنید تا حباب و گلوله باقی نماند.

مرحله پنجم: شکل‌دهی رشته‌ها

خمیر را داخل قیف مخصوص بریزید. تابه‌ای مسی یا ضخیم را روی حرارت قرار دهید و کف آن را با مقدار کمی روغن چرب کنید. وقتی تابه داغ شد، خمیر را به صورت خط‌های باریک و مستطیلی شبیه زولبیا داخل تابه بریزید و اجازه دهید کمی بپزد، اما سرخ نشود.

مرحله ششم: قرار دادن مواد میانی

رشته‌ها را روی پارچه تمیز قرار دهید تا کمی خنک و سفت شوند. سپس مواد میانی را داخل آن قرار داده و دوباره تا کنید. لبه‌های رشته را با انگشت به هم بچسبانید تا فرم نهایی شکل بگیرد.

مرحله هفتم: سرخ کردن و آغشته کردن به شربت

رشته‌های تا شده را داخل روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس سریع آن‌ها را در شربت آماده شده قرار دهید تا خوشمزه‌تر شوند. رشته خوشکار را در ظرف سرو بچینید و همراه با چای نوش جان کنید.

نکات تکمیلی در مورد رشته خوشکار

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه است و پخت دسر حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.
  • رشته خوشکار برای وعده دسر مناسب است و می‌توان در ماه رمضان به عنوان افطار سرو کرد.
  • مقدار مواد اولیه برای ۴ نفر کافی است.
  • برای خوشمزه‌تر شدن، می‌توانید مقداری پودر نارگیل یا خلال بادام روی شربت بریزید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ته چین مرغ و قارچ مجلسی با پلوپز | آسان و خوشمزه برای ۴ نفر

ویژگی‌های دوست خوب و واقعی | چگونه یک دوست صمیمی پیدا کنیم؟

ساعت کار مترو تهران مهر ۱۴۰۴ + جزئیات کامل خطوط پرند و هشتگرد

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا