گوجه فرنگیهای زمستانی طعم و رنگ گوجههای تابستانی را ندارند. خوشبختانه با روشهای ساده میتوانید گوجه فرنگیهای تازه تابستان را برای استفاده در زمستان نگهداری کنید و از طعم طبیعی و تازه آنها بهرهمند شوید.
انتخاب گوجه فرنگی مناسب برای نگهداری
برای نگهداری گوجه فرنگی، بهتر است نمونههای رسیده و قرمز را انتخاب کنید. گوجههایی که بیشترین گوشت را دارند و قسمتهای سبز یا سفید ندارند، مناسبتر هستند.
روش جدا کردن پوست گوجه فرنگی
برای پوست کندن گوجه فرنگی نیازی به چاقو نیست، زیرا استفاده از چاقو ممکن است گوشت گوجه را با پوست جدا کند. کافی است گوجهها را دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد بیندازید. بعد از چند دقیقه، پوست گوجهها به راحتی جدا میشود.
نگهداری گوجه فرنگی در فریزر
روش اول: فریز کردن ساده
- گوجه فرنگیها را شسته و پوست بکنید.
- آنها را خرد کرده و در قابلمه روی شعله ملایم بپزید.
- مقداری نمک به گوجهها اضافه کنید و پس از سرد شدن، در کیسه فریزر بریزید و در فریزر نگهداری کنید.
روش دوم: همراه با پیاز داغ
- گوجهها را شسته و پوست بکنید و خرد کنید.
- پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید.
- گوجهها را به پیاز داغ اضافه کرده و روی شعله ملایم بپزید.
- پس از سرد شدن، گوجهها را در ظروف دربدار یا کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
تهیه کمپوت گوجه فرنگی
- گوجهها را شسته و خرد کنید.
- گوجهها را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- برای طعم دادن، فلفل سبز تند و مرزه خرد شده اضافه کنید.
- پس از پخت و نرم شدن گوجهها، نمک و ادویههای دلخواه خود را بیافزایید.
- مقداری روغن اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت بماند.
- پس از سرد شدن، گوجهها را در شیشههای دربدار بریزید و در قابلمه آب جوش ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حرارت دهید. سپس شیشهها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
خشک کردن گوجه فرنگی
گوجهها را شسته و ورقهای خرد کنید. آنها را روی سینی تمیز قرار داده و با استفاده از حرارت آفتاب، بخاری یا فر خشک کنید. سپس گوجههای خشک شده را در ظرف تمیز نگهداری کنید. توجه داشته باشید که اگر گوجهها کامل خشک نشوند، کپک میزنند.
تهیه پوره گوجه فرنگی
- گوجههای تازه را شسته و نصف کنید.
- قسمتهای خراب و سر گوجه را جدا کنید.
- دانهها را با قاشق خارج کنید و گوجهها را خرد کنید.
- گوجهها را در قابلمه با کف ضخیم ریخته و روی حرارت بپزید.
- پس از سرد شدن، با مخلوطکن یا بلندر پوره کنید.
- پوره گوجه را در کیسه فریزر ریخته و هوای اضافی آن را خارج کنید.
نکات مهم برای نگهداری گوجه فرنگی
- فریز کردن گوجه مناسبتر است و بیشتر مواد مغذی آن حفظ میشود.
- خشک کردن گوجه به مدت طولانی امکان نگهداری فراهم میکند، اما باید بهداشتی انجام شود.
- کنسرو کردن یا تهیه رب گوجه امکان استفاده طولانی مدت را فراهم میکند.
همچنین بخوانید:
واکنش احساسی مونا کرمی به ازدواج کامران تفتی و متین ستوده + عکس