طرز تهیه آش دندونی سنتی و مغذی | آش مخصوص جشن دندان کودک با حبوبات و گوشت

آش دندونی

آش دندونی یکی از قدیمی‌ترین آش‌های ایرانی است که به مناسبت رویش اولین دندان کودک در خانه مادر تهیه می‌شود. این آش مقوی، علاوه بر ارزش غذایی بالا، سمبل شادی و سلامت کودک است و در مراسم خانوادگی با حضور نزدیکان سرو می‌شود.

آش دندونی

فلسفه و اهمیت آش دندونی

از دیرباز، خانواده‌ها برای جشن دندان کودک، آش دندونی را به عنوان غذای سمبلیک می‌پختند. امروزه این مراسم با شکلی مجلل‌تر برگزار می‌شود و علاوه بر آش، کیک‌ها و تزئینات به شکل دندان نیز تهیه می‌شوند.

فواید غذایی آش دندونی

  • حاوی انواع حبوبات مانند نخود، عدس، لوبیا و بلغور گندم.
  • سرشار از پروتئین و فیبر که برای رشد کودک مفید است.
  • قابل تزئین با کشک، نعنا داغ و پیاز داغ برای افزایش طعم و ارزش غذایی.
  • مناسب برای سرو در خانه حتی خارج از مراسم جشن.

مواد لازم برای آش دندونی (برای ۱۰ نفر)

موادمقدار
لوبیا قرمز۱ لیوان
لوبیا چیتی۱ لیوان
لوبیا چشم بلبلی۱/۳ لیوان
نخود۱ لیوان
عدس۱ لیوان
گندم۱ لیوان
جو و برنجاز هر کدام نصف لیوان
عصاره گوشت۱ لیوان
پیاز۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
کشک، نعنا داغ و پیاز داغبرای تزئین

طرز تهیه آش دندونی مرحله به مرحله

آش دندونی

مرحله ۱: آماده‌سازی حبوبات

حبوبات را از شب قبل یا حداقل ۷ ساعت پیش خیس کنید و آب آن‌ها را چند بار تعویض کنید تا نفخشان گرفته شود. گندم، جو و برنج را هم از ۴ ساعت قبل خیس کنید تا سریع‌تر پخته شوند.

مرحله ۲: پخت حبوبات

حبوبات خیس شده را آبکش کرده و جداگانه بجوشانید. گندم، جو و برنج را پس از نیم‌پز شدن، از صافی عبور دهید.

بیشتر بخوانید:  شیرینی چرخی قزوینی | طرز تهیه شیرینی سنتی عید در خانه با نکات حرفه‌ای

مرحله ۳: آماده‌سازی پیاز

پیازها را خلالی خرد کرده و در تابه‌ای با کمی روغن و زردچوبه سرخ کنید. نصف پیاز داغ برای افزودن در آش و نصف دیگر برای تزئین کنار بگذارید.

مرحله ۴: پخت آش

در قابلمه مناسب، بلغور را با مقداری آب بجوشانید. سپس برنج و جو را اضافه کنید. پس از نرم شدن مواد، حبوبات پخته شده و عصاره گوشت را بیفزایید. اگر تمایل دارید، می‌توانید حدود ۲۵۰ گرم گوشت ریش‌ریش شده نیز اضافه کنید.

مرحله ۵: افزودن طعم‌دهنده‌ها

پیاز داغ، نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا آش کاملاً جا بیفتد. پس از پخت، نعنای داغ و کشک را اضافه کرده و آش را تزئین کنید.

نکات حرفه‌ای برای تهیه آش دندونی

  • برای غلظت مناسب، آش باید کمی غلیظ‌تر از سوپ باشد.
  • اگر از برنج استفاده می‌کنید، نیم‌دانه انتخاب کنید تا بهتر بپزد.
  • برای طعم بهتر، از بلغور گندم و عصاره گوشت یا آب قلم استفاده کنید.
  • می‌توانید آش را با گردوی ریز شده و کشمش تفت داده تزئین کنید.
  • این آش فاقد سبزی است و تنها نعنای داغ به عنوان تزئین استفاده می‌شود.

نکات تکمیلی

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه: حدود ۳۰ دقیقه
  • زمان پخت و انتظار: حدود ۲ ساعت
  • مناسب برای وعده میان وعده، پیش غذا یا افطار در ماه رمضان
  • مقدار مواد برای ۱۰ نفر کافی است

همچنین بخوانید:

طرز تهیه پنیر پیتزا کشدار خانگی | دو روش ساده و خوشمزه برای پیتزا و لازانیا

نحوه تهیه همبرگر خانگی پفکی و خوشمزه | فست فود سالم در خانه

طرز تهیه پاستا پنه با سس آلفردو و مرغ در خانه | دستور سریع و لذیذ

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۴/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا