طرز تهیه شیر برنج خانگی خوشمزه و مقوی | دسر ایرانی سنتی

شیر برنج

شیر برنج علاوه بر اینکه یک صبحانه مقوی و خوشمزه است، می‌تواند به عنوان ناهار یا شام نیز سرو شود. این دسر ساده و سنتی ایرانی با طعم لطیف و مغذی، مخصوصاً برای کودکان، بسیار مناسب است.

شیر برنج

مواد لازم برای تهیه شیر برنج

مواد لازممقدار
شیر۱ لیتر
برنج ایرانی نیم‌دانه۱ پیمانه
گلاب۱/۲ پیمانه
شکربه میزان دلخواه
زعفران دم کردهبه میزان لازم
چوب دارچین (اختیاری)۱ تا ۲ عدد
خلال پسته و بادام برای تزئینبه میزان لازم

طرز تهیه شیر برنج مرحله به مرحله

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج

یک پیمانه برنج را از شب قبل شسته و بخیسانید. استفاده از برنج ایرانی مرغوب باعث بهتر شدن طعم شیر برنج خواهد شد.

مرحله ۲: پخت اولیه برنج

برنج خیس خورده را به همراه دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و آب آن به نصف برسد.

مرحله ۳: افزودن شیر

پس از کاهش آب برنج، شیر را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت متوسط بجوشد. دانه‌های برنج باید کاملاً باز شوند و با شیر خوب پخته شوند.

مرحله ۴: افزودن عطر و طعم

وقتی شیر برنج غلیظ شد، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید. برای طعم بیشتر، می‌توانید چوب دارچین را در این مرحله بیفزایید.

بیشتر بخوانید:  باقلوا ترکیه‌ای؛ شیرینی لذیذ و محبوب

مرحله ۵: سرو و تزئین

شیر برنج را در ظرف پذیرایی بکشید و با خلال پسته، بادام یا گل محمدی تزئین کنید. بسته به ذائقه، می‌توان آن را با شکر، عسل یا نبات میل کرد.

نکات طلایی برای شیر برنج خوشمزه

شیر برنج

  • برای طعم بهتر، گلاب را در مرحله آخر اضافه کنید.
  • اگر با شیره یا مربا سرو می‌کنید، از شکر استفاده نکنید.
  • در هنگام جوشیدن شیر، حرارت را بالا برده و سپس متوسط کنید و درب قابلمه را باز نگه دارید تا شیر برنج سر نرود.
  • برای شیر برنج دسر، آب آن را بیشتر بخار دهید و بعد از قالب‌گیری در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
  • استفاده از برنج نیم‌دانه یا له کردن برنج باعث بافت بهتر شیر برنج می‌شود.
  • خلال پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شکر بخیسانید تا طعم تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • می‌توانید برای طعم متنوع، کمی خامه، دارچین یا شیره انگور به شیر برنج اضافه کنید.

نکات تکمیلی

  • زمان آماده‌سازی مواد: حدود ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: حدود ۱ ساعت
  • قابل سرو در وعده صبحانه، میان وعده، دسر و حتی افطار در ماه رمضان
  • مقدار مواد برای ۴ نفر مناسب است

همچنین بخوانید:

کاچی ایرانی مقوی و خوشمزه | طرز تهیه مرحله به مرحله کاچی با زعفران و هل

حقوق برنامه‌نویسان در جهان ۲۰۲۵ | مقایسه کشورها

طرز تهیه کیک هویج و گردو با دارچین | کیک خانگی خوشمزه و نرم

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا