طرز تهیه دمی گوجه خانگی | سریع، خوشمزه و مرحله به مرحله

دمی گوجه

دمی گوجه یکی از غذاهای سریع و ساده ایرانی است که با مواد اولیه در دسترس تهیه می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. این غذا مناسب وعده‌های نهار و شام بوده و در ماه رمضان نیز برای سحری یا افطار بسیار محبوب است.

دمی گوجه

مواد لازم برای تهیه دمی گوجه

  • برنج: ۱ و نیم پیمانه
  • گوجه فرنگی متوسط: ۶ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • کره: ۳۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مرحله اول: خیس کردن برنج

برنج را شسته و حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت در آب خیس دهید. برای کته شدن بهتر و حفظ مواد مغذی، میزان آب باید نصف یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. کمی نمک به آن اضافه کنید و طعم آن را تست کنید.

مرحله دوم: آماده سازی پیاز و رب گوجه

پیاز را خرد کرده و در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید. رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله سوم: اضافه کردن گوجه و کره

گوجه فرنگی‌ها را پوست گرفته و خرد کنید. سپس همراه کره و کمی نمک به پیاز و رب اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید تا گوجه‌ها نرم شده و آبشان کشیده شود.

بیشتر بخوانید:  دستور پخت کتلت عدس خوشمزه و سالم | آموزش آسان و سریع

مرحله چهارم: پخت برنج

قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. قبل از اینکه آب برنج کاملاً کشیده شود، مخلوط گوجه را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب یکنواختی ایجاد شود.

مرحله پنجم: دم کشیدن دمی گوجه

حرارت را کم کنید و شعله‌پخش‌کن زیر قابلمه قرار دهید تا ته دیگ نسوزد و برنج به آرامی دم بکشد. پس از ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دمی گوجه آماده سرو است.

نکات طلایی برای دمی گوجه خوشمزه و خوشرنگ

دمی گوجه

  • اضافه کردن سیب زمینی خرد شده به دمی گوجه، طعم آن را بهتر می‌کند.
  • یک عدد لیمو عمانی هنگام پخت باعث ترشی ملایم و خوشمزه شدن غذا می‌شود.
  • برای ته دیگ خوشرنگ، یک قاشق رب گوجه فرنگی و ۲ تا ۶ قاشق شیر به برنج اضافه کنید، البته میزان آب را کاهش دهید.
  • پس از دم کشیدن، روی دمی گوجه مقداری کره بریزید تا خوش طعم‌تر شود.
  • میزان نمک و ادویه را طبق ذائقه خود تنظیم کنید.

سرو و نکات تکمیلی

دمی گوجه را می‌توان همراه سبزی خوردن، ترشی یا سالاد سرو کرد. این دستور برای ۴ نفر مناسب بوده و زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت حدود ۱ ساعت است.

همچنین بخوانید:

جومونگ، قهرمان افسانه‌ای | بیوگرافی کامل سونگ ایل گوک

طرز تهیه عدس پلو خانگی مجلسی با گوشت، خرما و کشمش | آموزش مرحله به مرحله

طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی و خوشمزه

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا