طرز تهیه عدس پلو خانگی مجلسی با گوشت، خرما و کشمش | آموزش مرحله به مرحله

عدس پلو

عدس پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که معمولاً در ماه محرم و در نذری‌ها سرو می‌شود. این غذا علاوه بر طعم بی‌نظیر، سرشار از پروتئین و مواد مغذی است و مناسب ۴ تا ۶ نفر می‌باشد.

عدس پلو

مواد لازم برای عدس پلو

موادمقدار
برنج۳ پیمانه
عدس۱/۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
پیاز داغ نگینی۳ قاشق غذاخوری
کشمش پلویی۱ پیمانه
خرماچند عدد
دارچین۲ قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم
زعفران آب کردهبه مقدار لازم

مرحله به مرحله طرز تهیه عدس پلو

عدس پلو

مرحله ۱: خیساندن برنج و عدس

برنج و عدس را بشویید و اجازه دهید چند ساعت در آب خیس بخورند تا هم نرم شوند و هم لعاب بهتری پیدا کنند.

مرحله ۲: آماده کردن گوشت

گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ مخلوط کنید و زردچوبه را اضافه نمایید. روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب گوشت جمع شود.

مرحله ۳: پخت گوشت

یک پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد. سپس دارچین، زعفران دم کرده و فلفل سیاه را اضافه کنید.

مرحله ۴: آماده سازی کشمش و خرما

کشمش‌ها را تمیز کرده و با مقداری آب بخیسانید، سپس در روغن کمی تفت دهید و می‌توانید کمی دارچین به آن اضافه کنید. خرماها را هسته‌گیری کرده و در یک قاشق روغن تفت دهید.

مرحله ۵: پخت عدس

عدس‌ها را در آب جوش بریزید تا نیم پز شوند. برای جلوگیری از له شدن عدس‌ها، کمی نمک اضافه کنید و در ۵ دقیقه اول شعله را زیاد و بعد کم کنید و درب قابلمه را نبندید.

بیشتر بخوانید:  گرانیتا؛ دسر یخی و خنک سیسیلی

مرحله ۶: پخت برنج

برنج را در قابلمه جداگانه با آب جوش بجوشانید و بعد از نیم‌پز شدن آبکش کنید. ته قابلمه را کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواهتان را آماده کنید.

مرحله ۷: دم کشیدن عدس پلو

برنج و عدس نیم‌پز را با کف‌گیر در قابلمه بچینید و حرارت را زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم‌کنی روی قابلمه بگذارید. بعد از ۴۵ دقیقه برنج آماده سرو است.

مرحله ۸: تزیین و سرو

عدس پلو را با گوشت چرخ کرده، خرما و کشمش تزئین کنید و با زعفران آب کرده به غذا طعم و رنگ دلخواه بدهید.

نکات طلایی برای عدس پلو مجلسی

  • برای خوشرنگ شدن عدس پلو از زعفران به میزان کافی استفاده کنید.
  • استفاده از پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به خوش‌طعم شدن گوشت کمک می‌کند.
  • برای تزئین می‌توانید از خلال پسته و بادام استفاده کنید.
  • برای عدس پلو بدون گوشت، مراحل تهیه گوشت را حذف کنید.
  • برای عدس پلو با مرغ، مرغ پخته و ریش شده را جایگزین گوشت کنید و با عدس و پیاز داغ لابه‌لای برنج دم کنید.
  • میزان عدس را می‌توانید بر اساس ذائقه کاهش یا افزایش دهید.

زمان آماده‌سازی و سرو

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۴۰ دقیقه
  • زمان پخت و انتظار: ۴۵ دقیقه
  • مناسب برای: وعده نهار و شام
  • مقدار مواد اولیه برای: ۴ نفر

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کیک بدون شیر خانگی | کیک اسفنجی ساده و خوشمزه

نگهداری آبغوره خانگی بدون کپک | روش‌های استریل شیشه و نکات طلایی

صداپیشه و جزئیات عروسک «افتو» در برنامه کارناوال رامبد جوان

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا