طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی و خوشمزه

کلم پلو

کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب شیراز است که در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا با ترکیب برنج، کلم قمری، گوشت قلقلی و سبزیجات معطر، طعمی بی‌نظیر و مطبوع ایجاد می‌کند. در ادامه با طرز تهیه کلم پلو شیرازی مرحله به مرحله همراه ما باشید.

کلم پلو

مواد لازم برای کلم پلو شیرازی

مواد اولیهمقدار
کلم قمری۵۰۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
برنج۲ پیمانه
پیاز۱ عدد
سبزی معطر (ریحان، تره، ترخون، شوید)۱۵۰ گرم
آرد نخودچی۲.۵ قاشق غذاخوری
آبلیمو۱/۳ پیمانه
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم

مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی

کلم پلو

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج

ابتدا برنج را شسته و با مقدار کمی نمک به مدت نیم ساعت خیس کنید. این کار باعث افزایش پف و خوش طعمی برنج می‌شود.

مرحله ۲: آماده کردن گوشت قلقلی

  • گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف مناسب بریزید.
  • پیاز را پوست گرفته، شسته و رنده ریز کنید و به گوشت اضافه کنید.
  • نمک، فلفل و زردچوبه را به ترکیب گوشت اضافه کنید.
  • آرد نخودچی را به گوشت اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود.
  • مواد گوشت را با سلفون پوشانده و نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
  • پس از استراحت، گوشت را به اندازه گردو برداشته و به شکل قلقلی درآورید.

مرحله ۳: آماده سازی کلم‌ها

کلم‌ها را شسته و پوست بگیرید، سپس به صورت خلالی و باریک خرد کنید. کلم‌ها را در تابه با مقداری روغن سرخ کرده تا کمی نرم شوند و در نهایت نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.

مرحله ۴: ترکیب ترشی و سبزیجات

برای ایجاد طعم ترش، آبلیمو یا آبغوره را به کلم‌ها اضافه کنید. سبزیجات معطر خرد شده را نیز اضافه کرده و تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.

بیشتر بخوانید:  خوراک باقلا بادمجان یونانی | غذای سالم و خوشمزه با پنیر فتا

مرحله ۵: پخت برنج

برنج خیس شده را در آب جوش و کمی نمک بجوشانید. پس از ۱۰ دقیقه آبکش کنید تا برنج کمی نرم ولی مغزپخت باقی بماند.

مرحله ۶: لایه‌بندی کلم پلو

  • قابلمه مناسب را کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را آماده کنید (ته دیگ سیب زمینی توصیه می‌شود).
  • نیمی از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید.
  • نیمی از کلم و سبزیجات را روی برنج قرار دهید.
  • نیمی از گوشت‌های قلقلی را روی کلم‌ها بچینید.
  • این لایه‌ها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.
  • نصف لیوان آب و کمی روغن روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

مرحله ۷: سرو کلم پلو شیرازی

پس از دم کشیدن، کلم پلو را با گوشت قلقلی و سبزیجات معطر سرو کنید. این غذا را می‌توانید همراه سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.

نکات طلایی در تهیه کلم پلو شیرازی

  • برای طعم ترش‌تر، مقدار بیشتری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.
  • می‌توانید از سبزی خشک هنگام لایه‌بندی برنج و کلم استفاده کنید.
  • برای زیبایی و طعم بهتر، گوشت‌های قلقلی را یک اندازه درست کنید.
  • استفاده از گوشت کم‌چرب و کلم قمری تازه توصیه می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید کمی پیازداغ بین لایه‌ها اضافه کنید.

زمان‌بندی پخت

زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و دم کشیدن برنج حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است. این مقدار برای ۶ نفر مناسب است و می‌توان آن را در وعده‌های نهار، شام یا حتی ماه رمضان به عنوان سحری و افطار سرو کرد.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه خامه کیک قنادی در خانه | دو روش حرفه‌ای برای نان خامه‌ای و تزیین کیک

چرا نباید آبغوره و آبلیمو را در ظروف پلاستیکی نگهداری کنیم؟

طرز تهیه شربت آبغوره خانگی با عسل، رب انار | نوشیدنی تابستانی سالم و پرخاصیت

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا