کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب شیراز است که در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا با ترکیب برنج، کلم قمری، گوشت قلقلی و سبزیجات معطر، طعمی بینظیر و مطبوع ایجاد میکند. در ادامه با طرز تهیه کلم پلو شیرازی مرحله به مرحله همراه ما باشید.
مواد لازم برای کلم پلو شیرازی
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
کلم قمری | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخکرده | ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم |
برنج | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سبزی معطر (ریحان، تره، ترخون، شوید) | ۱۵۰ گرم |
آرد نخودچی | ۲.۵ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱/۳ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی
مرحله ۱: آمادهسازی برنج
ابتدا برنج را شسته و با مقدار کمی نمک به مدت نیم ساعت خیس کنید. این کار باعث افزایش پف و خوش طعمی برنج میشود.
مرحله ۲: آماده کردن گوشت قلقلی
- گوشت چرخکرده را در یک ظرف مناسب بریزید.
- پیاز را پوست گرفته، شسته و رنده ریز کنید و به گوشت اضافه کنید.
- نمک، فلفل و زردچوبه را به ترکیب گوشت اضافه کنید.
- آرد نخودچی را به گوشت اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود.
- مواد گوشت را با سلفون پوشانده و نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
- پس از استراحت، گوشت را به اندازه گردو برداشته و به شکل قلقلی درآورید.
مرحله ۳: آماده سازی کلمها
کلمها را شسته و پوست بگیرید، سپس به صورت خلالی و باریک خرد کنید. کلمها را در تابه با مقداری روغن سرخ کرده تا کمی نرم شوند و در نهایت نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
مرحله ۴: ترکیب ترشی و سبزیجات
برای ایجاد طعم ترش، آبلیمو یا آبغوره را به کلمها اضافه کنید. سبزیجات معطر خرد شده را نیز اضافه کرده و تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
مرحله ۵: پخت برنج
برنج خیس شده را در آب جوش و کمی نمک بجوشانید. پس از ۱۰ دقیقه آبکش کنید تا برنج کمی نرم ولی مغزپخت باقی بماند.
مرحله ۶: لایهبندی کلم پلو
- قابلمه مناسب را کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه خود را آماده کنید (ته دیگ سیب زمینی توصیه میشود).
- نیمی از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید.
- نیمی از کلم و سبزیجات را روی برنج قرار دهید.
- نیمی از گوشتهای قلقلی را روی کلمها بچینید.
- این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.
- نصف لیوان آب و کمی روغن روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
مرحله ۷: سرو کلم پلو شیرازی
پس از دم کشیدن، کلم پلو را با گوشت قلقلی و سبزیجات معطر سرو کنید. این غذا را میتوانید همراه سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه کلم پلو شیرازی
- برای طعم ترشتر، مقدار بیشتری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.
- میتوانید از سبزی خشک هنگام لایهبندی برنج و کلم استفاده کنید.
- برای زیبایی و طعم بهتر، گوشتهای قلقلی را یک اندازه درست کنید.
- استفاده از گوشت کمچرب و کلم قمری تازه توصیه میشود.
- در صورت تمایل میتوانید کمی پیازداغ بین لایهها اضافه کنید.
زمانبندی پخت
زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و دم کشیدن برنج حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است. این مقدار برای ۶ نفر مناسب است و میتوان آن را در وعدههای نهار، شام یا حتی ماه رمضان به عنوان سحری و افطار سرو کرد.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه خامه کیک قنادی در خانه | دو روش حرفهای برای نان خامهای و تزیین کیک
چرا نباید آبغوره و آبلیمو را در ظروف پلاستیکی نگهداری کنیم؟
طرز تهیه شربت آبغوره خانگی با عسل، رب انار | نوشیدنی تابستانی سالم و پرخاصیت