طرز تهیه اشکنه به 4 روش مختلف | غذای اصیل ایرانی

اشکنه

اشکنه یکی از خوراک‌های سنتی و اصیل ایرانی است که سابقه‌ای طولانی دارد و معمولاً با نان سرو می‌شود. این غذا در ابتدا در نواحی خراسان تهیه می‌شد و اکنون در طعم‌ها و سبک‌های مختلف در سراسر ایران محبوب است.

اشکنه

انواع اشکنه

  • اشکنه کشک
  • اشکنه سیب زمینی
  • اشکنه ماست
  • اشکنه عدس
  • اشکنه شیرازی
  • اشکنه گوجه فرنگی

اشکنه

۱. طرز تهیه اشکنه کشک

مواد لازم:

  • کشک ساییده: ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری
  • گردوی خرد شده: ۱ قاشق مرباخوری
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا طلایی شود.
  2. زردچوبه و سپس نعناع خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  3. کشک را با یک لیوان آب رقیق کنید و به مواد اضافه نمایید.
  4. نمک و فلفل را اضافه کرده و پس از چند جوش، گردو را بیفزایید.
  5. حرارت را کم کنید و هم بزنید تا غلیظ شود.
  6. اشکنه آماده شده را همراه نان و سبزیجات سرو کنید.

۲. طرز تهیه اشکنه ماست

مواد لازم:

  • پیاز خلالی: ۱ عدد
  • آرد: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نعناع خشک: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • ماست: ۵۰۰ گرم
  • کاکوتی: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • رشته پلویی: ۵۰ گرم
  • آب: ۴ پیمانه
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • روغن جامد: ۲ قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه:

  1. پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس آرد و ادویه‌ها را اضافه کنید.
  2. ماست را کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا نبرد.
  3. آب و رشته پلویی را اضافه کنید تا رشته بپزد.
  4. تخم مرغ‌ها را به روش دلخواه اضافه و بپزید.
بیشتر بخوانید:  طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوش‌رنگ و خوش‌طعم؛ نوشیدنی تابستانی سالم و طبیعی

۳. طرز تهیه اشکنه شیرازی

مواد لازم:

  • پیاز: ۱ عدد درشت
  • شنبلیله خشک یا تازه: ۱.۵ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی: ۵ عدد
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • آرد: ۵ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب: ۲ لیوان

طرز تهیه:

  1. پیاز را تفت دهید، سپس زردچوبه و فلفل اضافه کنید.
  2. سیب زمینی‌ها را جداگانه تفت داده و با پیاز مخلوط کنید.
  3. آرد و شنبلیله را اضافه کنید و هم بزنید.
  4. آب را اضافه کرده و بگذارید سیب زمینی‌ها بپزند.
  5. تخم مرغ‌ها را اضافه و درب قابلمه را ببندید تا پخته شوند.

۴. طرز تهیه اشکنه عدس

مواد لازم:

  • عدس: ۱ فنجان
  • سیب زمینی: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
  • شنبلیله خشک: ۱ قاشق مرباخوری
  • رشته پلویی: ۱ لیوان
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • آبغوره: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

  1. عدس را چند ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  2. پیاز را تفت دهید و زردچوبه اضافه کنید.
  3. عدس را اضافه کرده و با آب نیم‌پز کنید.
  4. سیب زمینی خرد شده را اضافه کنید و بپزید.
  5. رشته پلویی و رب گوجه را اضافه کرده و اجازه دهید غلیظ شود.
  6. در آخر آبغوره را اضافه کنید و سرو نمایید.

نکات تکمیلی

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه: حدود ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: حدود ۴۵ دقیقه
  • اشکنه مناسب سرو برای نهار و شام است و در ماه رمضان نیز به عنوان افطار می‌توان استفاده کرد.
  • دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب است.

همچنین بخوانید:

خانه طباطبایی ها در کاشان

آرامگاه خیام در نیشابور

باغ شازده ماهان؛ بهشتی در دل کویر

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا