راز نگهداری بامیه برای یک سال! روش‌های فریز کردن که هیچ‌کس به شما نمی‌گوید

بامیه

بامیه یکی از سبزیجات تابستانی خوش طعم و پرخاصیت است که در تهیه خورشت و انواع غذاهای ایرانی و بین‌المللی کاربرد دارد. این سبزی ارزش غذایی بالایی دارد و می‌توان آن را با روش‌های مختلف فریز کرد تا در تمام فصول سال از خواصش بهره‌مند شد.

بامیه

چه بامیه‌ای برای فریز کردن بخریم؟

  • بامیه‌های تازه با پوسته سبز و سالم انتخاب کنید.
  • از خرید بامیه‌های کهنه، نرم یا آبکی خودداری کنید.
  • بامیه‌های کوچک و ترد برای نگهداری بهتر مناسب‌تر هستند.
  • بامیه‌ها باید بوی طبیعی و خوشایند داشته باشند.
  • از خرید بامیه‌های رسیده یا لکه‌دار پرهیز کنید.

روش‌های رایج فریز کردن بامیه

بامیه

۱. فریز کردن بامیه با روش بلانچ کردن

  1. بامیه‌ها را بشویید و ۱-۲ دقیقه در آب و سرکه سفید قرار دهید تا باکتری‌ها و بقایای سموم حذف شوند. سپس آبکشی کنید.
  2. ساقه بامیه‌ها را کوتاه کنید، اما مراقب باشید که به غلاف و دانه‌ها آسیب نرسد.
  3. یک قابلمه آب جوش آماده کنید و بامیه‌ها را ۳-۴ دقیقه در آن بجوشانید. این کار فعالیت آنزیم‌ها را متوقف کرده و رنگ، طعم و کیفیت بامیه حفظ می‌شود.
  4. بامیه‌ها را در آب سرد قرار دهید و سپس آبکشی کنید.
  5. روی یک سینی فلزی بامیه‌ها را بچینید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. سپس در کیسه فریزر ریخته و دوباره فریز کنید. این روش ماندگاری یک ساله ایجاد می‌کند.

۲. فریز کردن بامیه با روش سرخ کردن

  1. بامیه‌ها را بشویید و ساقه‌ها را کوتاه کنید.
  2. با کمی روغن بامیه‌ها را تفت دهید تا کمی نرم شوند.
  3. پس از سرد شدن، بامیه‌ها را در کیسه زیپ‌لاک یا فریزر قرار دهید و برچسب تاریخ بزنید.
بیشتر بخوانید:  شربت تخم شربتی خانگی | نوشیدنی سنتی سالم و لاغرکننده

۳. فریز کردن بامیه با آب و نمک

  1. بامیه‌ها را بشویید و ساقه‌ها را کمی کوتاه کنید.
  2. برای ۱-۲ ساعت در آب سرد و نمک قرار دهید، سپس آبکشی کنید.
  3. بامیه‌ها را داخل کیسه فریزر بریزید و در فریزر نگهداری کنید.

۴. فریز کردن بامیه به صورت خام

  • بامیه‌ها را بشویید و ساقه‌ها را کوتاه کنید.
  • در کیسه فریزر قرار دهید و فریز کنید. این روش ماندگاری کوتاه‌تری نسبت به روش بلانچ دارد و رنگ بامیه ممکن است تغییر کند.

۵. فریز کردن بامیه با آب نمک جوشانده

  1. بامیه‌ها را بشویید و ساقه‌ها را کمی کوتاه کنید.
  2. در ظرفی آب و نمک را بجوشانید و بامیه‌ها را در آن بپزید.
  3. پس از سرد شدن، آبکشی کرده و در کیسه فریزر قرار دهید.

نکات طلایی برای نگهداری بامیه در فریزر

  • برای طولانی‌تر نگه داشتن بامیه‌ها، آن‌ها را خشک کنید.
  • کیسه فریزر را به خوبی ببندید تا هوا وارد نشود و بامیه‌ها جمع یا سفت نشوند.
  • برچسب تاریخ فریز کردن را روی کیسه‌ها بچسبانید.
  • بامیه‌ها را می‌توان به صورت پخته یا خام مصرف کرد.
  • روش بلانچ کردن بهترین انتخاب برای حفظ رنگ و طعم بامیه است.
  • بامیه منبع غنی ویتامین‌های A، C، B2، B6 و عناصر معدنی مانند منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم است.
روش فریزمدت ماندگاریمزایامعایب
بلانچ کردنحدود ۱ سالحفظ رنگ، طعم و ارزش غذایینیاز به جوشاندن اولیه
سرخ کردن۶-۸ ماهطعم بهتر و آماده مصرفنیاز به روغن و تفت دادن
آب و نمک۸-۱۰ ماهحفظ طعم و جلوگیری از کپکنیاز به شستشو و آبکشی
خام۲-۴ ماهساده و سریعتغییر رنگ و ماندگاری کمتر

همچنین بخوانید:

خواص روغن سیاه دانه | راز طبیعی برای رفع چین و چروک صورت

ایده عکس‌های پاییزی | ثبت لحظه‌های گرم و رنگی

سفر به اورامانات کردستان | جشنواره انار و زیبایی‌های شگفت‌انگیز

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۲ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا