زرشک پلو با مرغ یکی از محبوبترین و خوشطعمترین غذاهای ایرانی است که اغلب در مراسم و مهمانیهای ویژه سرو میشود. در این آموزش، به صورت مرحله به مرحله طرز تهیه حرفهای و خانگی این غذای مجلسی را یاد خواهید گرفت.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
مواد | مقدار |
---|---|
برنج | ۴ پیمانه |
مرغ | ۴ تکه |
پیاز خرد شده نگینی | ۱ عدد |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | ۴ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
خلال پسته | ۱۰۰ گرم |
کره | ۵۰ گرم |
مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
مرغها را شسته و تمیز کنید. با چاقو چند برش کوچک روی هر تکه ایجاد کنید تا مزهدار شدن بهتر صورت گیرد.
مرحله ۲: سرخ کردن پیاز و مرغ
پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید. مرغها را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و خوشطعم شوند.
مرحله ۳: پخت مرغ
حدود ۴ لیوان آب به مرغ اضافه کنید تا مرغ نیمهپز شود. میزان آب بستگی به ترجیح شما دارد: سس غلیظ یا آبکی.
مرحله ۴: آمادهسازی سس زعفرانی و رب گوجه
رب گوجه را با کمی روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود، سپس لیمو، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید و با حرارت ملایم ۱-۲ دقیقه تفت دهید.
مرحله ۵: مخلوط کردن سس و مرغ
سس آماده شده را به مرغ نیمهپز اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مرغ ۱۰ دقیقه با سس جا بیفتد و مواد غلیظ شوند.
مرحله ۶: آمادهسازی زرشک و برنج زعفرانی
در یک تابه کره و روغن بریزید، سپس زرشک، شکر، یک قاشق زعفران و گلاب را اضافه کنید و تفت دهید. برنج زعفرانی را به زرشک اضافه کنید و خلال پسته را روی آن بریزید.
مرحله ۷: سرو غذا
برنج و زرشک را در دیس سرو کنید و مرغ و سس غلیظ آن را روی برنج قرار دهید. با خلال پسته تزئین کرده و سرو کنید.
نکات طلایی برای زرشک پلو حرفهای
- مرغ را قبل از اضافه کردن پیاز و ادویه سرخ کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
- برای رنگ و عطر بهتر زعفران، آن را جداگانه اضافه کنید تا رنگ زرشک حفظ شود.
- میتوانید از گوشت بوقلمون به جای مرغ استفاده کنید.
- برای زرشک براق، حرارت بسیار ملایم باشد و شکر را روی آن اضافه کنید.
- هنگام سرو، خلال پسته را روی زرشک بریزید تا جلوه رنگی زیباتری ایجاد شود.
زمان پخت و سرو
زمان آمادهسازی مواد: حدود ۳۰ دقیقه
زمان پخت و دم کردن: حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
تعداد نفرات: مناسب برای ۵ نفر
وعده سرو: نهار، شام یا سحری ماه رمضان
همچنین بخوانید:
ترفندهای طلایی برای زود بیدار شدن کودکان | صبحی پرانرژی در مدرسه
طرز تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی خوشمزه | دسر سنتی و مقوی برای ماه رمضان
طرز تهیه پاناکوتا ایتالیایی خانگی | دسر شیک و خوشمزه برای پذیرایی