زرشک پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه | آموزش مرحله به مرحله با نکات طلایی

زرشک پلو

زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین غذاهای ایرانی است که اغلب در مراسم و مهمانی‌های ویژه سرو می‌شود. در این آموزش، به صورت مرحله به مرحله طرز تهیه حرفه‌ای و خانگی این غذای مجلسی را یاد خواهید گرفت.

زرشک پلو

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ

موادمقدار
برنج۴ پیمانه
مرغ۴ تکه
پیاز خرد شده نگینی۱ عدد
زردچوبه۱ قاشق مرباخوری
نمک۱ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ۴ قاشق غذاخوری
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
گلاب۱ قاشق غذاخوری
زرشک۱ پیمانه
شکر۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
خلال پسته۱۰۰ گرم
کره۵۰ گرم

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو

مرحله ۱: آماده‌سازی مرغ

مرغ‌ها را شسته و تمیز کنید. با چاقو چند برش کوچک روی هر تکه ایجاد کنید تا مزه‌دار شدن بهتر صورت گیرد.

مرحله ۲: سرخ کردن پیاز و مرغ

پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید. مرغ‌ها را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و خوش‌طعم شوند.

مرحله ۳: پخت مرغ

حدود ۴ لیوان آب به مرغ اضافه کنید تا مرغ نیمه‌پز شود. میزان آب بستگی به ترجیح شما دارد: سس غلیظ یا آبکی.

مرحله ۴: آماده‌سازی سس زعفرانی و رب گوجه

رب گوجه را با کمی روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود، سپس لیمو، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید و با حرارت ملایم ۱-۲ دقیقه تفت دهید.

بیشتر بخوانید:  سیب‌زمینی شکم‌پر: پیش‌غذایی خوشمزه، ساده و مناسب مهمانی‌ها

مرحله ۵: مخلوط کردن سس و مرغ

سس آماده شده را به مرغ نیمه‌پز اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مرغ ۱۰ دقیقه با سس جا بیفتد و مواد غلیظ شوند.

مرحله ۶: آماده‌سازی زرشک و برنج زعفرانی

در یک تابه کره و روغن بریزید، سپس زرشک، شکر، یک قاشق زعفران و گلاب را اضافه کنید و تفت دهید. برنج زعفرانی را به زرشک اضافه کنید و خلال پسته را روی آن بریزید.

مرحله ۷: سرو غذا

برنج و زرشک را در دیس سرو کنید و مرغ و سس غلیظ آن را روی برنج قرار دهید. با خلال پسته تزئین کرده و سرو کنید.

نکات طلایی برای زرشک پلو حرفه‌ای

  • مرغ را قبل از اضافه کردن پیاز و ادویه سرخ کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
  • برای رنگ و عطر بهتر زعفران، آن را جداگانه اضافه کنید تا رنگ زرشک حفظ شود.
  • می‌توانید از گوشت بوقلمون به جای مرغ استفاده کنید.
  • برای زرشک براق، حرارت بسیار ملایم باشد و شکر را روی آن اضافه کنید.
  • هنگام سرو، خلال پسته را روی زرشک بریزید تا جلوه رنگی زیباتری ایجاد شود.

زمان پخت و سرو

زمان آماده‌سازی مواد: حدود ۳۰ دقیقه
زمان پخت و دم کردن: حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
تعداد نفرات: مناسب برای ۵ نفر
وعده سرو: نهار، شام یا سحری ماه رمضان

همچنین بخوانید:

ترفندهای طلایی برای زود بیدار شدن کودکان | صبحی پرانرژی در مدرسه

طرز تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی خوشمزه | دسر سنتی و مقوی برای ماه رمضان

طرز تهیه پاناکوتا ایتالیایی خانگی | دسر شیک و خوشمزه برای پذیرایی

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا