
دلایل شفته شدن برنج
یکی از رایجترین دلایل شفته شدن برنج، دیر آبکش کردن یا هم زدن بیش از حد آن است. همچنین استفاده نادرست از شعله و اضافه کردن آب اضافی نیز میتواند باعث خمیری شدن برنج شود.
روشهای نجات برنج شفته
۱. اجتناب از هم زدن زیاد
وقتی برنج شفته شد، اشتباه نکنید و با عجله آن را هم نزنید. هم زدن بیش از حد باعث خرد شدن دانهها و خمیر شدن بیشتر برنج میشود.
۲. شستشو با آب سرد
برنج شفته را درون آبکش بریزید و با آب سرد یا آب یخ بشویید تا لعاب اضافی خارج شود و برنج قدری سفتتر شود.
۳. تهیه ته دیگ جذاب
استفاده از ته دیگ نان یا سیبزمینی میتواند ظاهر و طعم برنج شفته را بهبود دهد و نظر مهمانان را جلب کند.
۴. نیمه باز گذاشتن درب قابلمه
در زمان شفته شدن برنج، درب قابلمه را کیپ نکنید تا بخار آب به داخل برنگردد و برنج نرمتر نشود. دمکن نیز در این حالت استفاده نکنید.
۵. افزایش شعله
اگر برنج بیش از حد نرم شد، شعله را کمی زیاد کنید تا آب اضافی تبخیر شود. مراقب باشید برنج نسوزد.
۶. افزودن روغن داغ
روغن داغ سبب میشود دانههای برنج از هم جدا شوند و ظاهر پلو زیباتر گردد. دقت کنید روغن نسوزد تا بوی بد ایجاد نشود.
۷. عدم افزودن آب اضافی
در این مرحله هرگز آب اضافه نکنید؛ هدف شما تبخیر آب اضافی است تا برنج شفته خشکتر شود.
۸. کمی صبر قبل از سرو
برنج را چند دقیقه قبل از سرو اجازه دهید کمی خنک شود تا دانهها به هم نچسبند اما از سرو آن در حالت سرد خودداری کنید.
۹. سرو قالبی برنج
سرو قالبی برنج باعث میشود مهمانان فکر کنند که برنج نرم شما انتخابی است. میتوانید از قالبهای گرد، قلب، گل و … استفاده کنید.
استفاده از برنج شفته در سایر غذاها
اگر زمان کافی دارید بهتر است برنج تازه درست کنید. اما برنج شفته را دور نریزید؛ میتوانید آن را در تهیه شیربرنج، سوپ، آش، دلمه، کوکو یا کوفته برنجی استفاده کنید.
سخن آخر
با رعایت این نکات میتوانید برنج شفته را نجات دهید و همچنان سفرهای زیبا و خوشطعم داشته باشید.
همچنین بخوانید:
راز حلواهای نرم و خوشمزه؛ چرا حلوای شما خشک و سفت میشود؟
طرز تهیه حلوای سوهانی مجلسی و خوشمزه با رنگ طلایی و طعم شبیه سوهان