طرز تهیه مسقطی شیرازی با نشاسته | شیرینی سنتی نرم و خوشمزه

مسقطی شیرازی

مسقطی یکی از شیرینی‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف مانند شیراز، بندرعباس، فین، کازرون، سیرجان، لار و گراش طرفداران زیادی دارد. در این مقاله طرز تهیه مسقطی شیرازی با استفاده از نشاسته را به صورت مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم تا بتوانید در خانه یک مسقطی نرم، کشدار و خوشمزه درست کنید.

مسقطی شیرازی

مواد لازم برای تهیه مسقطی شیرازی

موادمقدار
نشاسته گل۱ پیمانه
آب۷ پیمانه
شکر۲ پیمانه
کره یا روغن۱/۳ پیمانه
خلال بادام و پستهبه میزان لازم
هل۳ حبه
زعفران دم کرده۱/۳ پیمانه
گلاب۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مسقطی شیرازی مرحله به مرحله

مسقطی شیرازی

مرحله ۱: آماده‌سازی نشاسته

نشاسته گل را در یک ظرف مناسب بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته کاملاً خیس بخورد.

مرحله ۲: صاف کردن نشاسته

نشاسته خیس خورده را از صافی رد کنید تا هیچ گلوله‌ای باقی نماند و مایه یکدستی به دست آید.

مرحله ۳: جوشاندن نشاسته

نشاسته صاف شده را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید تا مایه شروع به جوشیدن کند و غلظت پیدا کند.

مرحله ۴: افزودن شکر و کره

۲ پیمانه شکر را به مایه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس کره یا روغن را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه یکدست و نرم شود.

مرحله ۵: افزودن زعفران و گلاب

زعفران دم کرده را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا مسقطی رنگ طلایی بگیرد. سپس گلاب و هل را اضافه کنید تا عطر بی‌نظیری پیدا کند.

بیشتر بخوانید:  مزه‌دار کردن جوجه کباب در خانه | ۳ طعم خوشمزه و متفاوت برای جوجه کباب

مرحله ۶: آماده‌سازی قالب

یک قالب مستطیلی بردارید و با کمک برس آشپزی کف و دیواره‌های آن را چرب کنید. سپس مایه مسقطی را داخل قالب ریخته و سطح آن را صاف کنید.

مرحله ۷: افزودن خلال‌ها و خنک کردن

به میزان دلخواه خلال بادام و پسته روی مسقطی بریزید. قالب را کنار بگذارید تا خنک شود و سپس به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود.

مرحله ۸: برش و سرو

مسقطی را به شکل لوزی یا مربع برش دهید و در ظرف سرو قرار دهید. برای بهترین نتیجه، لبه‌ها را با چاقوی مرطوب جدا کنید و اجازه دهید در دمای محیط کمی قرار بگیرد.

نکات طلایی برای تهیه مسقطی نرم و خوشمزه

  • حرارت پخت باید ملایم باشد تا نشاسته نسوزد و بوی خامی ندهد.
  • نشاسته پودری مناسب تهیه مسقطی نیست، حتماً از نشاسته گل استفاده کنید.
  • خیس کردن نشاسته از قبل باعث از بین رفتن تلخی و نرم شدن مسقطی می‌شود.
  • در صورت قوام نیافتن مسقطی، آن را روی حرارت کم ۳ تا ۵ دقیقه دیگر هم تفت دهید.
  • مسقطی آماده شده را می‌توان تا ۳ ماه در یخچال نگهداری کرد.

نتیجه‌گیری

مسقطی شیرازی با نشاسته یک شیرینی سنتی و خوشمزه است که با رعایت نکات بالا می‌توانید در خانه تهیه کنید. این دسر نرم، خوش‌رنگ و خوش‌طعم، مناسب سرو به عنوان دسر یا همراه چای است و با خلال بادام و پسته جلوه‌ای زیبا پیدا می‌کند.

همچنین بخوانید:

۵ دلیل اصلی سوء استفاده دیگران از شما + راهکارهای مقابله

عادت‌های بد متولدین ماه‌های مختلف + راهکارهای اصلاح شخصیت و نقاط ضعف

بابونه؛ گیاه معجزه‌آسا برای پوست، مو، سلامت و آرامش اعصاب

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا