آش شله قلمکار ایرانی | طرز تهیه آش سنتی خوشمزه و مقوی

آش شله قلم کار
آش شله قلمکار یکی از محبوب‌ترین آش‌های سنتی ایرانی است که با گوشت، حبوبات و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. این آش خوشمزه و مقوی، برای وعده‌های نهار، شام، پیش‌غذا و حتی افطار در ماه رمضان بسیار مناسب است.

آش شله قلم کار

مواد لازم برای آش شله قلمکار (۴ نفر)

مواد اولیهمقدار لازم
گوشت بدون استخواننیم کیلو
پیاز متوسط۴ عدد
سبزی آش (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید)به میزان لازم
نخود و لوبیا چیتیهرکدام ۱ فنجان
برنج۱ فنجان
روغننصف فنجان
نعناع داغبه مقدار لازم
نمک و فلفلبه میزان دلخواه

طرز تهیه آش شله قلمکار

آش شله قلم کار

مرحله اول: آماده‌سازی حبوبات و گوشت

شب قبل، نخود و لوبیا را شسته و در آب خیس کنید تا نفخ آن‌ها کاهش یابد و سریع‌تر بپزند. پیازها را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با پیاز کمی تفت دهید تا طعم دار شود.

مرحله دوم: پخت گوشت

سه لیوان آب داغ به گوشت و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید گوشت کاملاً بپزد. پس از پخت، گوشت را با گوشت‌کوب له کرده و مجدداً به قابلمه اضافه کنید تا آش حالت کشدار پیدا کند.

مرحله سوم: اضافه کردن حبوبات و برنج

حبوبات خیس خورده و برنج را به قابلمه اضافه کنید و مواد را مرتب هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد و کاملاً جا بیفتد. حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید.

بیشتر بخوانید:  نبات خانگی زعفرانی؛ طرز تهیه آسان و سریع

مرحله چهارم: افزودن سبزیجات و ادویه‌ها

سبزی‌های خرد شده را به آش اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل را به میزان دلخواه اضافه کنید. آش را تا رسیدن به غلظت مناسب و حالت کشدار، روی حرارت ملایم بپزید.

مرحله پنجم: سرو آش شله قلمکار

آش آماده شده را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ، پیاز داغ و کمی کشک تزئین کنید. این آش مقوی را می‌توانید گرم سرو کنید.

نکات طلایی برای آش شله قلمکار

  • به جای اسفناج می‌توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
  • اگر سبزی تازه در دسترس نیست، از سبزی خشک خیس کرده استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر، پیاز داغ فراوان تهیه کنید و به آش اضافه کنید.
  • برای افزایش غلظت و حالت کشدار آش، گوشت را پس از پخت له کنید.
  • آش شله قلمکار معمولاً با طعم تند مصرف می‌شود؛ می‌توانید فلفل بیشتری اضافه کنید.
  • افراد با کلسترول بالا می‌توانند به جای آب قلم، از آب ساده استفاده کنند.
  • یک کاسه معمولی آش بدون کشک و نعناع داغ حدود ۱۷۵ کالری دارد.

زمان و نکات سرو

زمان آماده‌سازی مواد اولیه: حدود ۳۰ دقیقه
زمان پخت و انتظار: حدود ۲ ساعت
این آش مناسب وعده‌های نهار، شام، میان وعده، پیش‌غذا و حتی سحری و افطار در ماه رمضان است.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه املت قارچ و گوجه فرنگی آلمانی | پیش غذای خوشمزه و سریع

نحوه تهیه قارچ کبابی خوشمزه و آسان | پیش غذای رستورانی برای مهمانی

طرز تهیه سوپ جو قرمز رستورانی | پیش غذای مجلسی و خوشمزه

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا