طرز تهیه آش دوغ اردبیلی | آش سنتی و مقوی ایرانی

آش دوغ
آش دوغ، یکی از آش‌های خوشمزه و سنتی ایران است که با طعم و بوی بی‌نظیرش در شهرهای مختلف، از جمله اردبیل، سرعین، تبریز، شیراز، رشت و مازندران، شناخته می‌شود. این آش با مواد ساده تهیه می‌شود ولی از پرطرفدارترین آش‌های ایرانی محسوب می‌شود و طعم آن قابل مقایسه با آش رشته یا آش جو است.

آش دوغ

مواد لازم برای آش دوغ (برای ۶ نفر)

موادمقدار
نخود۱۵۰ گرم
برنج۱ پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز)۲۰۰ گرم
دوغ ترش۲ لیتر
سیریک بوته
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

مرحله به مرحله طرز تهیه آش دوغ

آش دوغ

مرحله ۱: آماده‌سازی نخود

نخودها را از شب قبل بشویید و خیس کنید. چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.

مرحله ۲: آماده‌سازی برنج

برنج را به همراه یک پیمانه آب ۲ تا ۳ ساعت خیس دهید تا نرم شود و سریع‌تر بپزد.

مرحله ۳: پخت برنج با دوغ

برنج خیس شده را به همراه دو لیتر دوغ در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دوغ جوشیده و برنج نرم شود.

مرحله ۴: پخت نخود

در قابلمه‌ای جداگانه نخودها را با آب بپزید تا کاملاً نرم شوند.

مرحله ۵: آماده‌سازی سبزی آش

سبزی‌های آش را شسته و خرد کنید. سبزی اصلی شامل تره، جعفری و گشنیز است، اما می‌توانید کمی برگ سیر یا اسفناج اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:  خوراک لوبیا چیتی و قرمز | ۹ راز طلایی برای خوشمزه‌ترین خوراک خانگی

مرحله ۶: ترکیب مواد

پس از پخت برنج و نخود، نخود پخته را به قابلمه دوغ و برنج اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله ۷: تفت دادن سیر

نصف بوته سیر را پوست گرفته و رنده کنید. سیرها را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا خامی آن از بین برود و سپس به آش اضافه کنید.

مرحله ۸: اضافه کردن سبزی

سبزی خرد شده را به آش اضافه کرده و هم بزنید تا سبزی‌ها کاملاً پخته شوند.

مرحله ۹: طعم‌دهی و جا افتادن آش

نمک و فلفل را به آش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا آش کاملاً جا بیفتد.

مرحله ۱۰: تزئین و سرو

آش آماده است. می‌توانید با نعنا داغ، سیر داغ و کمی پیاز داغ آش را تزئین کنید. این کار علاوه بر زیبایی، طعم آش را نیز بهبود می‌بخشد.

نکات طلایی برای تهیه آش دوغ اصیل

  • اگر آش شما رقیق شد، کمی دوغ اضافه کنید.
  • سیر برای طعم بهتر آش توصیه می‌شود، اما می‌توان آن را حذف کرد.
  • برای حفظ رنگ سفید آش، از زردچوبه و ادویه‌های رنگی استفاده نکنید.
  • برای خوش عطر شدن آش، از برنج ایرانی و خرده برنج استفاده کنید.
  • به جای نخود می‌توانید از لپه یا لوبیا پخته استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از سوختن و خراشیدگی قابلمه، از قابلمه تفلون با حرارت ملایم استفاده کنید.
  • برای آش دوغ اصیل اردبیلی، استفاده از دوغ محلی توصیه می‌شود.
  • در مازندران، آش دوغ ممکن است با رشته آشی، لوبیا چیتی و عدس همراه با ماست تهیه شود.
  • برای افزایش طعم، می‌توانید ۶ حبه سیر رنده شده را در نصف استکان آب جوش و هنگام سرو اضافه کنید.

زمان آماده‌سازی و سرو

آماده‌سازی مواد: حدود ۳۰ دقیقه

زمان پخت و انتظار: حدود ۲ ساعت

مناسب برای وعده: نهار، میان وعده، پیش‌غذا و افطار ماه رمضان

همچنین بخوانید:

 

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا