طرز تهیه سوپ شیر و قارچ؛ پیش‌غذای مقوی برای کودکان و سالمندان

سوپ شیر
سوپ شیر با داشتن کلسیم و ویتامین‌های فراوان، یک غذای مقوی و مفید برای کودکان و سالمندان است. این سوپ را می‌توان با مواد اولیه ساده و هزینه کم تهیه کرد و به عنوان پیش‌غذای مغذی در وعده نهار یا افطار سرو نمود.

سوپ شیر

مواد لازم برای تهیه سوپ شیر (۴ نفر)

موادمقدار
شیر۱ لیتر
هویج۲ عدد
جعفری تازه۱۰۰ گرم
جو پرک۲۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
سینه مرغنصف سینه
ذرت پخته شده۱۰۰ گرم
آرد۳ قاشق غذاخوری
قارچ۱۰۰ گرم
کره۱۰ گرم
نمک و فلفلبه مقدار لازم

مراحل تهیه سوپ شیر

سوپ شیر

مرحله ۱: پخت مرغ

سینه مرغ را در ظرفی مناسب ریخته و با ۱ لیتر آب روی شعله متوسط قرار دهید تا بپزد. یک عدد پیاز، یک عدد هویج و کمی ادویه اضافه کنید تا بوی زهم مرغ از بین برود.

مرحله ۲: آماده‌سازی مرغ و آب مرغ

پس از پخت، مرغ را کنار بگذارید تا سرد شود. سپس سینه مرغ را ریش‌ریش کرده و آب مرغ را صاف کنید و نگهداری کنید.

مرحله ۳: تفت دادن قارچ

قارچ‌ها را شسته و به صورت حلقه‌ای نازک خرد کنید. اگر بزرگ هستند، به ۴ قسمت تقسیم کنید. سپس در تابه‌ای مناسب با کمی روغن یا کره تفت دهید تا طلایی شوند.

مرحله ۴: پخت جو پرک

۱.۵ لیتر آب را در قابلمه‌ای مناسب جوش آورده و جو پرک را که نیم ساعت خیس خورده، اضافه کنید تا نرم شود.

مرحله ۵: آماده‌سازی سس شیر

کره را در تابه ریخته تا آب شود، سپس آرد را الک کرده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. فلفل و نمک را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه دلمه برگ مو لذیذ و دلچسب

مرحله ۶: افزودن شیر

شیر را که با دمای محیط هم‌دما شده به آرد و کره اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا غلیظ شود.

مرحله ۷: آماده‌سازی سبزی و هویج

هویج را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. سبزی سوپ را تمیز و خرد کرده و کنار بگذارید.

مرحله ۸: ترکیب مواد

هویج، مرغ ریش‌ریش شده، قارچ و سبزی را به سوپ اضافه کرده و هم بزنید. سپس آب مرغ را افزوده و مخلوط کنید.

مرحله ۹: افزودن ذرت

ذرت پخته شده را در آخرین مرحله اضافه کرده و شعله را کم کنید تا سوپ کمی لعاب بیندازد.

مرحله ۱۰: تزئین و سرو

سوپ را با جعفری تازه و چند برش قارچ تزئین کرده و سرو نمایید. می‌توانید برای جذابیت بیشتر، کمی فلفل سیاه تازه آسیاب شده روی سوپ بپاشید.

نکات مهم و تکمیلی

  • قارچ، ذرت و سبزی را ۱۵ دقیقه قبل از سرو اضافه کنید تا طعم‌ها تازه بماند.
  • برای سوپ غلیظ‌تر، مدت بیشتری روی شعله نگه دارید.
  • برای افزودن آبلیمو، هنگام سرو اضافه کنید تا شیر بریده نشود.
  • می‌توانید جعفری را همراه شیر اضافه کنید تا طعم و عطر بهتری داشته باشد.
  • اگر سوپ رقیق شد، می‌توانید دو قاشق غذاخوری آرد برنج اضافه کنید.
  • می‌توان از جو پرک یا جو معمولی استفاده کرد، اما جو معمولی نیاز به خیس خوردن ۲ ساعته دارد.
  • مقدار هویج، ذرت و فلفل دلمه‌ای را می‌توانید مطابق ذائقه تغییر دهید.

زمان آماده‌سازی و سرو

زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است. این سوپ مناسب وعده نهار، میان وعده و افطار ماه رمضان است.

همچنین بخوانید:

 

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا