طرز تهیه نان خانگی نرم و خوشمزه بدون ورز دادن – نان فوری صبحانه و عصرانه

نان خانگی

در این آموزش، نحوه پخت نان خانگی با مواد ساده و در دسترس را به شما آموزش می‌دهیم. این نان برای صبحانه، عصرانه و میان وعده کودکان و بزرگسالان عالی است و نیاز به ورز دادن زیاد ندارد.

نان خانگی

مواد لازم برای پخت نان خانگی

مواد لازممقدار
مایه خمیر فوری۴ قاشق چایخوری
آب گرم۲ پیمانه
شکر۱/۲ پیمانه
کره۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ بزرگ۲ عدد
نمک۱/۲ قاشق مرباخوری
آرد گندم۶ پیمانه

مراحل تهیه نان ساده خانگی

نان خانگی

مرحله ۱: آماده‌سازی خمیر مایه

مایه خمیر فوری را در آب گرم بریزید و هم بزنید تا حل شود. دمای آب باید بین ۴۱ تا ۴۶ درجه سانتیگراد باشد تا خمیر سبک و نرم شود.

مرحله ۲: آماده‌سازی ترکیب تخم مرغ و شکر

تخم مرغ‌ها را شکسته و هم بزنید تا زرده و سفیده ترکیب شوند. سپس شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید. میزان شکر قابل تنظیم است.

مرحله ۳: افزودن کره و نمک

کره و نمک را به ترکیب تخم مرغ و شکر اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.

مرحله ۴: ترکیب مواد با خمیر مایه

مواد آماده شده را به خمیر مایه اضافه کرده و با دست یا قاشق مخلوط کنید تا یکدست شود.

مرحله ۵: اضافه کردن آرد

آرد را چند بار الک کرده و به مخلوط اضافه کنید. سپس خمیر را کمی ورز دهید تا یک خمیر نرم و چسبناک حاصل شود.

مرحله ۶: استراحت خمیر

روی خمیر را با کره برس کنید، سپس با پلاستیک و دستمال بپوشانید و در جای گرم به مدت یک ساعت قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه رب پلوی شیرازی؛ طعم اصیل شیراز

مرحله ۷: تقسیم و شکل دادن خمیر

سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر را به قسمت‌های مساوی تقسیم کنید و هر بخش را به صورت گلوله فرم دهید. از این میزان خمیر حدود ۱۸ تکه خواهید داشت.

مرحله ۸: آماده‌سازی سینی فر

سینی فر را با کره چرب کنید و گلوله‌های خمیر را داخل آن بچینید و به فرم دلخواه شکل دهید. روی سینی را با سلفون بپوشانید و نیم ساعت در جای گرم قرار دهید.

مرحله ۹: پیش‌گرم کردن فر

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

مرحله ۱۰: پخت نان

سلفون را بردارید و کمی کره روی سطح خمیرها بمالید. سینی را در فر قرار دهید و به مدت ۴۰ دقیقه بپزید تا نان‌ها طلایی و کاملاً پخته شوند.

نکات تکمیلی برای بهترین نتیجه

  • دمای آب برای خمیر مایه اهمیت زیادی دارد؛ آب خیلی گرم یا سرد مانع پف کردن خمیر می‌شود.
  • خمیر را بیش از حد ورز ندهید تا نان نرم بماند.
  • می‌توانید قبل از پخت روی نان‌ها را با تخم مرغ یا شیر رومال کنید تا طلایی‌تر شوند.
  • در صورت تمایل، مقداری کنجد یا دانه‌های خشخاش روی نان بپاشید.
  • این مقدار مواد اولیه برای ۹ نفر مناسب است و زمان آماده‌سازی حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت ۳۰ دقیقه می‌باشد.

نکات سرو و نگهداری

نان خانگی را می‌توانید تازه سرو کنید یا پس از خنک شدن در ظرف دربسته نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، به مدت چند دقیقه در فر یا مایکروویو قرار دهید.

همچنین بخوانید:

جوراب‌های بلند بالای زانو: ترند پاییزی که استایل شما را متفاوت می‌کند

شلوار جین دمپاگشاد (فلیر): راهنمای ست کردن و انتخاب بهترین استایل مدرن

پلیور و سویشرت یقه‌اسکی (پلو-نک) پاییز ۲۰۲۵: ترندی که باید داشته باشید

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۰

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا