میگو پلو هواری، یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای سنتی جنوب کشور است. در این مطلب، طرز تهیه مرحله به مرحله میگو پلوی جنوبی به همراه نکات کلیدی و توصیههای کاربردی را خواهید آموخت.
مواد لازم برای میگو پلو هواری
مواد | مقدار |
---|---|
برنج | ۳ پیمانه |
میگو | ۴۰۰ گرم |
گشنیز تازه خرد شده | ۲ قاشق سوپخوری |
سیر | ۳ حبه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق سوپخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه میگو پلو هواری
مرحله اول: آمادهسازی برنج
ابتدا برنج را خوب بشویید و برای چند ساعت در آب و کمی نمک خیس دهید تا دانهها نرم و یکدست شوند. این کار باعث میشود برنج هنگام دم کشیدن بهتر شکل بگیرد و له نشود.
مرحله دوم: آمادهسازی مواد اصلی
پیاز و سیر را ریز خرد کنید. تابهای روی حرارت متوسط قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود، سپس سیر را اضافه کنید و به همراه پیاز سرخ کنید تا عطر آنها به خوبی آزاد شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویهها و میگو
زردچوبه، فلفل و زعفران دم کرده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها منتشر شود. سپس میگوها را اضافه کرده و کمی تفت دهید. در این مرحله رب گوجه فرنگی را هم با مواد مخلوط کرده و به آرامی تفت دهید.
مرحله چهارم: پخت میگو
یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد به آرامی جا بیفتند. در پایان پخت، گشنیز خرد شده را اضافه کنید تا طعم و رنگ تازهای به میگو پلو بدهد.
مرحله پنجم: دم کردن برنج
برنج را آبکشی کنید و در قابلمهای مناسب برای دم کردن قرار دهید. کمی روغن کف قابلمه بریزید و ابتدا چند کفگیر برنج بریزید. سپس یک لایه از مواد میگو و سبزیجات بدون آب را روی برنج قرار دهید و مجدداً برنج بریزید. این کار را تا پایان مواد تکرار کنید. حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.
نکات طلایی برای میگو پلو هواری
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۲۰ دقیقه است و زمان پخت تقریبا ۱ ساعت میباشد.
- میگو پلو هواری مناسب وعده نهار، شام و حتی افطار و سحری در ماه رمضان است.
- مقدار مواد اولیه برای ۳ نفر کافی است و برای تعداد بیشتر، نسبت مواد را افزایش دهید.
- میتوانید به جای میگو تازه از میگو یخ زده هم استفاده کنید اما مطمئن شوید که آب اضافی آن گرفته شده باشد.
- دم کردن برنج با لایههای مواد باعث میشود هر دانه برنج طعم مواد را به خود بگیرد و غذا خوشمزهتر شود.
همچنین بخوانید:
استایل لایهای پاییزی: ترکیب شومیز یقهاسکی و کت برای یک استایل اسمارت-کژوال جذاب
علائم خرابی تسمه تایم | نشانههای تعویض به موقع برای جلوگیری از نابودی موتور