طرز تهیه کروسان خانگی ساده بدون فر | نان فرانسوی لایه‌لایه با طعمی خاص

کروسان
کروسان، نان خوشمزه و لایه‌لایه فرانسوی است که با خمیر ورآمده تهیه می‌شود. هرچند کمی زمان‌بر است اما نتیجه‌ای فوق‌العاده دارد. در این مطلب طرز تهیه کروسان خانگی ساده بدون فر را مرحله به مرحله یاد می‌گیرید.

کروسان

کروسان چیست و چرا محبوب است؟

کروسان یکی از نان‌ها و شیرینی‌های پرطرفدار در سراسر جهان است. این نان لایه‌لایه معمولاً در صبحانه یا عصرانه سرو می‌شود و می‌توانید آن را با شکلات، پنیر یا مغزها ترکیب کنید. درست کردن کروسان در خانه شاید کمی تمرین بخواهد، اما لذت خوردن نان داغ و تازه ارزشش را دارد.

مواد لازم برای تهیه کروسان خانگی بدون فر

مواد اولیهمقدار
آرد سفید۲ لیوان
شکر۲ قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چایخوری
خمیر مایه۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم۱ پیمانه
تخم مرغ۱ عدد
روغن مایعنصف پیمانه
کره ذوب شدهنصف پیمانه

طرز تهیه کروسان خانگی مرحله به مرحله

کروسان

۱. آماده‌سازی خمیر

ابتدا آرد را دو بار الک کنید. سپس شکر، مخمر و نمک را به آن بیفزایید. سفیده تخم مرغ را اضافه کنید و زرده را برای رومال کنار بگذارید. آب ولرم را کم‌کم اضافه کنید تا خمیر شل نشود. خمیر را ورز دهید و در ادامه روغن مایع را اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه ورز دهید تا نرم و یکدست شود.

۲. استراحت خمیر

ظرف بزرگی را چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید. روی آن را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید یک ساعت در دمای محیط استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود. سپس خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود.

۳. تقسیم و لایه‌گذاری

خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به ۶ قسمت کوچک‌تر تقسیم نمایید. خمیرها را چانه بگیرید و روی سطح آردپاشی شده پهن کنید. روی هر لایه کمی کره ذوب شده بمالید و لایه‌ها را روی هم بگذارید. سپس برای ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه خوراک سیب‌زمینی شیرین خوشمزه و ساده در خانه

۴. برش و شکل‌دهی

پس از استراحت، خمیر را با وردنه به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید. با کاتر به شکل مثلث برش دهید و از لبه آن‌ها را رول کنید تا فرم کروسان بگیرد. آن‌ها را در سینی چرب‌شده بچینید و رویشان را با پارچه بپوشانید. اجازه دهید ۱۵ دقیقه استراحت کنند.

۵. پخت بدون فر

زرده تخم مرغ را با فرچه روی سطح کروسان‌ها بمالید. درون یک قابلمه بزرگ پایه فلزی بگذارید و سینی را روی آن قرار دهید. در قابلمه را ببندید و با حرارت متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه صبر کنید تا کروسان‌ها بپزند و طلایی شوند.

نکات طلایی برای کروسان خانگی

  • آب مصرفی باید ولرم باشد؛ آب داغ باعث از بین رفتن خاصیت خمیر مایه می‌شود.
  • آب را کم‌کم اضافه کنید تا خمیر شل نشود.
  • خمیر اضافه را می‌توانید تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.
  • برای تنوع می‌توانید کروسان شکلاتی یا پنیری درست کنید.
  • اگر زمان کم دارید، از خمیر آماده یوفکا یا هزارلا استفاده کنید.

پیشنهاد سرو کروسان

کروسان خانگی شما آماده است! آن را می‌توانید با سس شکلات خانگی، مربای توت‌فرنگی یا میوه‌های تازه سرو کنید تا طعمی به‌یادماندنی داشته باشید.

همچنین بخوانید:

رفتار با جاری حسود و موذی | راهکارهای دوستانه و مسالمت‌آمیز برای عروس‌ها

۳۰ جمله جادویی که مردان دوست دارند بشنوند | تقویت رابطه عاشقانه

راهنمای جامع خرید هدیه برای مردان | ایده‌های خاص و کاربردی برای هر شخصیت

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا