طرز تهیه بیج بیج نخود لذید و خوشمزه

بیج بیج نخود
بیج بیج نخود یکی از غذاهای سنتی و محبوب استان مازندران است که به صورت خوراک غلیظ و پرملاط تهیه می‌شود. این خوراک با نخود پخته، گوشت چرخ‌کرده یا تکه‌ای، پیاز، سیر و سبزی‌های معطر محلی مانند چوچاق یا خالواش درست می‌شود و با ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل و ادویه کاری طعم‌دار می‌گردد. در برخی مناطق، رب انار یا رب گوجه نیز برای لعاب و طعم بهتر اضافه می‌شود.بیج بیج نخود

بیج بیج نخود غذایی مقوی و سیرکننده است و معمولاً همراه با برنج کته شمالی یا نان تازه سرو می‌شود. این خوراک خوش‌عطر جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های مازندرانی دارد و در دورهمی‌ها و مهمانی‌های خانوادگی بسیار محبوب است.

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازممقدار
پیاز متوسط۱ عدد
گوشت چرخ‌کرده۲۰۰ گرم
سیر۲ الی ۳ حبه
روغن۳ قاشق سوپ‌خوری
گوجه فرنگی۴ عدد
نمک½ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه نیم‌کوب¼ قاشق چای‌خوری
زردچوبه½ قاشق چای‌خوری
ادویه کاری۱ قاشق چای‌خوری
نخود پخته۲۰۰ گرم
جعفری تازه۵۰ گرم
ماست پرچرب½ لیوان فرانسوی
لیمو ترش تازه۱ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق سوپ‌خوری

زمان آماده‌سازی و پخت

  • زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه
  • زمان پخت: ۴۰ دقیقه
  • کل زمان: ۱ ساعت

طرز تهیه بیج بیج نخود

بیج بیج نخود

گام اول: آماده‌سازی مواد

پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. سیرها را نیز ریز خرد کنید. یک گمج یا تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن را اضافه کنید.

گام دوم: تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز خرد شده را داخل روغن ریخته و سبک کنید. سپس سیر را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و با پشت قاشق چوبی باز کنید تا گلوله نشود. نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه و ¼ قاشق چای‌خوری فلفل سیاه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید:  کیک یزدی سنتی با بافت نرم و عطر دارچین — دسر خوش‌عطر ایرانی

گام سوم: افزودن گوجه فرنگی

گوجه‌ها را شسته، پوست گرفته و به اندازه حبه قند خرد کنید. آن‌ها را به گوشت اضافه کنید و در صورت کم‌بودن آب گوجه، ۱ استکان آب جوش اضافه کنید. نصف قاشق چای‌خوری نمک را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بپزند.

گام چهارم: اضافه کردن رب، ادویه و نخود

رب گوجه را اضافه کرده و مخلوط کنید تا آب مواد کشیده شود. سپس ۱ قاشق چای‌خوری ادویه کاری و ۲۰۰ گرم نخود پخته را اضافه کنید و هم بزنید.

گام پنجم: طعم‌دهی نهایی

نصف آب لیمو تازه را اضافه کرده و مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید و بعد از دو دقیقه حرارت را خاموش کنید. برای سرو، جعفری خرد شده و نصف لیوان ماست پرچرب روی خوراک بریزید.

نکات مهم

  • در برخی شهرهای مازندران، مردم کنار بیج بیج نخود، سیب‌زمینی یا بادمجان سرخ شده سرو می‌کنند.
  • می‌توانید برای طعم بهتر، کمی رب انار اضافه کنید.
  • این غذا با برنج کته شمالی یا نان تازه بهترین طعم را دارد.

همچنین بخوانید:

استایل Messy-Girl: آموزش حرفه‌ای و ۱۲ استایل روزمره

خواص و مضرات غلات صبحانه ساده و شکلاتی | راهنمای کامل

تنش‌ها و اعتراضات نپال ۲۰۲۵ | همه چیز درباره نپال، فرهنگ، جغرافیا و سوغات

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۲ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا