آش قوروت قیله تبریز | دستور پخت سنتی، خوشمزه و محلی آذربایجان


مواد لازم برای آش قوروت قیله
| مواد اولیه | مقدار لازم |
|---|---|
| بلغور | ۵۰ گرم (یک پیمانه) |
| لوبیا چشم بلبلی | ۶۰ گرم (یک و نیم پیمانه) |
| برنج نیمدانه | ۲۵ گرم (نصف پیمانه) |
| بادمجان | ۲۰۰ گرم |
| گوجه فرنگی | ۴۰۰ گرم |
| لوبیا سبز خرد شده | ۲۰۰ گرم |
| جعفری خرد شده | ۱۰۰ گرم |
| تره خرد شده | ۱۰۰ گرم |
| ریحان خرد شده | ۲۰۰ گرم |
| سیر | ۸ حبه متوسط |
| پیاز نگینی شده | ۱ عدد متوسط |
| نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
| فلفل سبز تند | به دلخواه |
| آب گوشت یا عصاره گوشت | به میزان کافی |
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه

خیس کردن حبوبات و برنج
لوبیا چشم بلبلی را چند ساعت در آب سرد خیس دهید. برنج و بلغور را نیز شسته و در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشند.
آمادهسازی بادمجان و گوجه فرنگی
بادمجانها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. کمی نمک روی آن بپاشید و یک ساعت کنار بگذارید تا تلخیاش از بین برود.
گوجهها را یک دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب یخ بگذارید تا پوست آن راحت جدا شود. سپس گوجهها را نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: تهیه پایه آش
داخل تابهای مقداری روغن بریزید و پیاز نگینی شده را تفت دهید تا سبک شود. سپس زردچوبه اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
به ترتیب بادمجان، لوبیا سبز و گوجه فرنگی را اضافه کرده و هر کدام را کمی تفت دهید.
مرحله سوم: پخت آش قوروت قیله
برنج، بلغور و لوبیای خیس داده شده را به مواد تفت داده شده اضافه کنید. عصاره گوشت یا آب قلم را روی مواد بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا همه مواد با هم بپزند. در صورت نیاز، آب جوش اضافه کنید تا آش غلیظ و خوشمزه شود.
مرحله چهارم: افزودن سبزیجات و چاشنیها
سبزیها (جعفری، تره و ریحان) را خرد کرده و نیم ساعت آخر پخت به آش اضافه کنید. سپس کشک و فلفل سبز تند را بریزید و یکی دو جوش دیگر بدهید. در نهایت سیر له شده را اضافه کنید و قبل از سرو آش را بچشید.
نکات مهم و تکمیلی
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه است.
- زمان پخت آش تقریبا ۳ ساعت است.
- میتوان آش را با گوشت درست کرد؛ در این صورت گوشت را ابتدا با پیاز تفت دهید و سپس به آش اضافه کنید.
- این آش مناسب وعده نهار، شام، پیشغذا و همچنین سحری و افطار ماه رمضان است.
- مقدار مواد اولیه برای ۶ نفر مناسب است.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب تابهای خوشمزه و آسان | آموزش مرحله به مرحله کباب خانگی
دلمه برگ مو مجلسی و خوشمزه | طرز تهیه مرحلهبهمرحله و فوتوفنها



