آش قوروت قیله تبریز | دستور پخت سنتی، خوشمزه و محلی آذربایجان

آش قوروت قیله
آش قوروت قیله یا همان “قیله Ghayle” یکی از غذاهای سنتی و محلی آذربایجان شرقی است. در گذشته مردم قطعات کوچک گوشت را در خمره‌های پر از روغن نگهداری می‌کردند و به آن‌ها «قیله» می‌گفتند. این آش خوشمزه ترکیبی از حبوبات، سبزیجات معطر و ادویه‌های سنتی است که هم به عنوان وعده اصلی و هم پیش‌غذا سرو می‌شود.

آش قوروت قیله

مواد لازم برای آش قوروت قیله

مواد اولیهمقدار لازم
بلغور۵۰ گرم (یک پیمانه)
لوبیا چشم بلبلی۶۰ گرم (یک و نیم پیمانه)
برنج نیم‌دانه۲۵ گرم (نصف پیمانه)
بادمجان۲۰۰ گرم
گوجه فرنگی۴۰۰ گرم
لوبیا سبز خرد شده۲۰۰ گرم
جعفری خرد شده۱۰۰ گرم
تره خرد شده۱۰۰ گرم
ریحان خرد شده۲۰۰ گرم
سیر۸ حبه متوسط
پیاز نگینی شده۱ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
فلفل سبز تندبه دلخواه
آب گوشت یا عصاره گوشتبه میزان کافی

مرحله اول: آماده‌سازی مواد اولیه

آش قوروت قیله

خیس کردن حبوبات و برنج

لوبیا چشم بلبلی را چند ساعت در آب سرد خیس دهید. برنج و بلغور را نیز شسته و در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشند.

آماده‌سازی بادمجان و گوجه فرنگی

بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. کمی نمک روی آن بپاشید و یک ساعت کنار بگذارید تا تلخی‌اش از بین برود.

گوجه‌ها را یک دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب یخ بگذارید تا پوست آن راحت جدا شود. سپس گوجه‌ها را نگینی خرد کنید.

مرحله دوم: تهیه پایه آش

داخل تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز نگینی شده را تفت دهید تا سبک شود. سپس زردچوبه اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه یتیمچه کبابی خوشمزه و رژیمی؛ غذای آسان و خوش طعم با سبزیجات تازه

به ترتیب بادمجان، لوبیا سبز و گوجه فرنگی را اضافه کرده و هر کدام را کمی تفت دهید.

مرحله سوم: پخت آش قوروت قیله

برنج، بلغور و لوبیای خیس داده شده را به مواد تفت داده شده اضافه کنید. عصاره گوشت یا آب قلم را روی مواد بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا همه مواد با هم بپزند. در صورت نیاز، آب جوش اضافه کنید تا آش غلیظ و خوشمزه شود.

مرحله چهارم: افزودن سبزیجات و چاشنی‌ها

سبزی‌ها (جعفری، تره و ریحان) را خرد کرده و نیم ساعت آخر پخت به آش اضافه کنید. سپس کشک و فلفل سبز تند را بریزید و یکی دو جوش دیگر بدهید. در نهایت سیر له شده را اضافه کنید و قبل از سرو آش را بچشید.

نکات مهم و تکمیلی

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه است.
  • زمان پخت آش تقریبا ۳ ساعت است.
  • می‌توان آش را با گوشت درست کرد؛ در این صورت گوشت را ابتدا با پیاز تفت دهید و سپس به آش اضافه کنید.
  • این آش مناسب وعده نهار، شام، پیش‌غذا و همچنین سحری و افطار ماه رمضان است.
  • مقدار مواد اولیه برای ۶ نفر مناسب است.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کباب تابه‌ای خوشمزه و آسان | آموزش مرحله به مرحله کباب خانگی

دلمه برگ مو مجلسی و خوشمزه | طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله و فوت‌وفن‌ها

طرز تهیه کشک بادمجان سنتی و خوشمزه | رازهای آشپزی حرفه‌ای

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا