طرز تهیه بادمجان شکم پر تبریز | راز غذای سنتی آذربایجان که همه عاشقش می‌شوند!

بادمجان شکم پر

بادمجان شکم پر تبریز یا همان قارنی یاریخ یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. این غذای خوشمزه با گوشت، سبزیجات تازه و بادمجان قایقی شکل تهیه می‌شود و برای وعده‌های نهار و شام بسیار مناسب است.

بادمجان شکم پر

مواد لازم برای بادمجان شکم پر تبریز

مواد اولیهمقدار
بادمجان قایقی (متوسط)۶ عدد
سیر۱۰ حبه متوسط
پیاز ریز شده۱ عدد
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی سفت۲ عدد
جعفری ساطوری۳ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی، نمک و روغن مایعبه میزان کافی

طرز تهیه بادمجان شکم پر تبریز (قارنی یاریخ)

مرحله ۱: آماده‌سازی بادمجان‌ها و سبزیجات

قبل از شروع پخت، بادمجان‌ها را یک تا دو ساعت در آب نمک بخیسانید تا تلخی آن‌ها گرفته شود و در هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب کنند. سپس گوجه فرنگی‌ها را پوست گرفته و به صورت ریز خرد کنید.

مرحله ۲: تهیه سس گوشت

  • پیاز ریز شده را در تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  • سیر رنده شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  • گوجه‌های خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا گوجه‌ها لعاب بیندازند.
  • رب گوجه فرنگی را اضافه کنید تا رنگ سس بهتر شود.
  • گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید تا گوشت کاملاً در سس بپزد.
  • برای لعاب بهتر، مقداری آب جوش اضافه کنید.
  • جعفری خرد شده، آب لیموی تازه، فلفل و نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید تا گوشت خوش‌طعم شود.
بیشتر بخوانید:  فریتاتا ایتالیایی؛ املت خوشمزه و پرطرفدار

مرحله ۳: آماده‌سازی بادمجان‌ها

بادمجان‌ها را به صورت راه راه پوست بگیرید و کمی در قسمت گود آن برش دهید. سپس آن‌ها را در روغن سرخ کنید تا نرم شوند.

مرحله ۴: پر کردن و پخت نهایی

سس گوشت آماده شده را داخل بادمجان‌ها ریخته و پر کنید. کمی از روغن قرمز سس روی آن‌ها بریزید و بادمجان‌ها را در تابه بچینید. در تابه را بسته و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا غذا به آرامی جا بیفتد.

نکات مهم برای تهیه بادمجان شکم پر

بادمجان شکم پر

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۲ ساعت است و زمان پخت ۳۰ دقیقه.
  • این مقدار مواد برای ۴ نفر مناسب است.
  • می‌توانید بادمجان شکم پر را به عنوان وعده نهار، شام یا پیش‌غذا سرو کنید.
  • برای بادمجان‌های سالم‌تر، قبل از سرخ کردن، آن‌ها را در آب نمک بخیسانید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • برای لعاب‌دهی بهتر، در هنگام پخت مقداری آب جوش به سس اضافه کنید.

پیشنهاد سرو و تزیین

بادمجان شکم پر تبریز را می‌توانید با برنج ساده یا سبزی پلو سرو کنید. کمی جعفری تازه یا سبزی خرد شده روی آن بریزید تا هم خوش‌رنگ شود و هم عطر دلپذیری داشته باشد.

همچنان بخوانید:

طرز تهیه مرغ شکم‌پر مجلسی در قابلمه | دستور پخت مرحله به مرحله با فوت‌وفن

راز خوشمزگی قورمه سبزی مجلسی | طرز تهیه حرفه‌ای + نکات طلایی جا افتادن خورش

کامبیز قربانی پسر گوگوش: از سختی های کودکی تا مسیر موفقیت در هیپ هاپ

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا