کوفته تبریزی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای سنتی آذربایجان است که با گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر تهیه میشود. این غذا یک وعده کامل و دلچسب است که در تمامی فصول و مخصوصاً برای افطار و شام مناسب میباشد. در ادامه، با فوت و فنهای درست کردن کوفته تبریزی خوشمزه آشنا میشوید.
مواد لازم برای کوفته تبریزی
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۴ قاشق غذاخوری |
برنج نیمه پخته | ۵ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز) | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر جوز هندی | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | به میزان دلخواه |
طرز تهیه کوفته تبریزی
مرحله ۱: آماده سازی لپه و برنج
ابتدا لپهها را شسته و به مدت چند ساعت خیس کنید تا نرم شوند، سپس با مقدار مناسبی آب بپزید تا کاملاً نرم شوند. برنج را نیز شسته و با نمک بخیسانید، سپس در قابلمه با مقداری آب بجوشانید تا نیمه پخته شود و پس از پخت، کنار بگذارید تا سرد شود.
مرحله ۲: آماده سازی مواد گوشت و سبزیجات
یک عدد پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس پیاز، لپه پخته و گوشت چرخ کرده را در غذاساز بریزید و خوب میکس کنید. مواد را به یک کاسه بزرگ منتقل کرده و سبزی معطر خرد شده را اضافه کنید.
مرحله ۳: افزودن برنج و تخم مرغ
برنج نیمه پخته، تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و جوز هندی را به مواد کوفته اضافه کرده و با دست ورز دهید تا یکدست و چسبناک شود. سپس روی مواد را پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله ۴: آماده کردن سس کوفته
یک پیاز دیگر را خلالی یا رنده ریز کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رب خوش رنگ و بدون بوی خامی شود. نمک و فلفل را به سس اضافه کنید و یک و نیم پیمانه آب بریزید.
مرحله ۵: شکل دادن و پخت کوفته
از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و با دست مرطوب به شکل گلوله درآورید. کوفتهها را به آرامی در قابلمه سس قرار دهید و مطمئن شوید سس تا نیمه کوفتهها را میپوشاند. حرارت را کم کرده و به مدت ۴۰ دقیقه بپزید، در حین پخت چند بار سس را روی کوفتهها بریزید.
مرحله ۶: نکات طلایی برای کوفته تبریزی خوشمزه
- دستتان را با آب مرطوب کنید تا کوفتهها به دست نچسبند.
- اگر دوست دارید، میتوانید داخل کوفته زرده تخم مرغ آبپز، گردو، زرشک یا آلو قرار دهید.
- بعد از پخت، کوفتهها را در سس نگه ندارید تا وا نروند.
- مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۱ ساعت و زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت است.
- مقدار مواد برای ۶ نفر مناسب است و میتوان به عنوان نهار، شام و افطار سرو کرد.
نکات تکمیلی و فوت و فنها
برای جلوگیری از وا رفتن کوفته، مواد را خوب ورز دهید و گلولهها را با اندازه مناسب و بدون ترک شکل دهید. استفاده از سبزی تازه به جای خشک طعم و عطر کوفته را چند برابر میکند. همچنین رعایت حرارت کم در پخت باعث میشود کوفته نرم و خوشمزه شود.
نتیجه گیری
کوفته تبریزی غذایی سنتی، کامل و بسیار خوشمزه است که با کمی حوصله و رعایت نکات ساده، میتوانید در خانه آن را به بهترین شکل تهیه کنید. این غذا علاوه بر طعم لذیذ، به دلیل داشتن گوشت، سبزیجات و برنج، یک وعده کامل غذایی محسوب میشود.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه حلیم خوشمزه و کشدار + رازهای طلایی آشپزی افطار
نحوه تهیه کوکوی سیب زمینی ترد و خوشمزه | مرحله به مرحله + نکات حرفهای
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و جا افتاده | فوت و فنهای قیمه نذری ایرانی