طرز تهیه کوفته تبریزی اصل با گوشت چرخ کرده | رازهای خوشمزه شدن آن

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی آذربایجان است که با گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. این غذا یک وعده کامل و دلچسب است که در تمامی فصول و مخصوصاً برای افطار و شام مناسب می‌باشد. در ادامه، با فوت و فن‌های درست کردن کوفته تبریزی خوشمزه آشنا می‌شوید.

کوفته تبریزی

مواد لازم برای کوفته تبریزی

مواد لازممقدار
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
لپه۴ قاشق غذاخوری
برنج نیمه پخته۵ قاشق غذاخوری
تخم مرغ۱ عدد
پیاز۲ عدد
سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز)۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه۲ قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوری
نمکبه میزان دلخواه

طرز تهیه کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

مرحله ۱: آماده سازی لپه و برنج

ابتدا لپه‌ها را شسته و به مدت چند ساعت خیس کنید تا نرم شوند، سپس با مقدار مناسبی آب بپزید تا کاملاً نرم شوند. برنج را نیز شسته و با نمک بخیسانید، سپس در قابلمه با مقداری آب بجوشانید تا نیمه پخته شود و پس از پخت، کنار بگذارید تا سرد شود.

مرحله ۲: آماده سازی مواد گوشت و سبزیجات

یک عدد پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس پیاز، لپه پخته و گوشت چرخ کرده را در غذاساز بریزید و خوب میکس کنید. مواد را به یک کاسه بزرگ منتقل کرده و سبزی معطر خرد شده را اضافه کنید.

مرحله ۳: افزودن برنج و تخم مرغ

برنج نیمه پخته، تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و جوز هندی را به مواد کوفته اضافه کرده و با دست ورز دهید تا یکدست و چسبناک شود. سپس روی مواد را پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله ۴: آماده کردن سس کوفته

یک پیاز دیگر را خلالی یا رنده ریز کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رب خوش رنگ و بدون بوی خامی شود. نمک و فلفل را به سس اضافه کنید و یک و نیم پیمانه آب بریزید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ته‌چین مرغ خوش طعم و دلپذیر

مرحله ۵: شکل دادن و پخت کوفته

از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و با دست مرطوب به شکل گلوله درآورید. کوفته‌ها را به آرامی در قابلمه سس قرار دهید و مطمئن شوید سس تا نیمه کوفته‌ها را می‌پوشاند. حرارت را کم کرده و به مدت ۴۰ دقیقه بپزید، در حین پخت چند بار سس را روی کوفته‌ها بریزید.

مرحله ۶: نکات طلایی برای کوفته تبریزی خوشمزه

  • دستتان را با آب مرطوب کنید تا کوفته‌ها به دست نچسبند.
  • اگر دوست دارید، می‌توانید داخل کوفته زرده تخم مرغ آب‌پز، گردو، زرشک یا آلو قرار دهید.
  • بعد از پخت، کوفته‌ها را در سس نگه ندارید تا وا نروند.
  • مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۱ ساعت و زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت است.
  • مقدار مواد برای ۶ نفر مناسب است و می‌توان به عنوان نهار، شام و افطار سرو کرد.

نکات تکمیلی و فوت و فن‌ها

برای جلوگیری از وا رفتن کوفته، مواد را خوب ورز دهید و گلوله‌ها را با اندازه مناسب و بدون ترک شکل دهید. استفاده از سبزی تازه به جای خشک طعم و عطر کوفته را چند برابر می‌کند. همچنین رعایت حرارت کم در پخت باعث می‌شود کوفته نرم و خوشمزه شود.

نتیجه گیری

کوفته تبریزی غذایی سنتی، کامل و بسیار خوشمزه است که با کمی حوصله و رعایت نکات ساده، می‌توانید در خانه آن را به بهترین شکل تهیه کنید. این غذا علاوه بر طعم لذیذ، به دلیل داشتن گوشت، سبزیجات و برنج، یک وعده کامل غذایی محسوب می‌شود.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه حلیم خوشمزه و کشدار + رازهای طلایی آشپزی افطار

نحوه تهیه کوکوی سیب زمینی ترد و خوشمزه | مرحله به مرحله + نکات حرفه‌ای

طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و جا افتاده | فوت و فن‌های قیمه نذری ایرانی

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا