طرز تهیه حلیم خوشمزه و کشدار + رازهای طلایی آشپزی افطار

حلیم
حلیم یکی از محبوب‌ترین غذاها در سفره‌های افطار و صبحانه ایرانی است. این غذا با ترکیب گندم و گوشت تهیه می‌شود و علاوه بر مقوی بودن، طعمی دلچسب دارد. در ادامه، با ترفندهای ساده و جادویی آشپزخانه نمناک، می‌توانید خوشمزه‌ترین حلیم را برای خانواده خود آماده کنید.

حلیم

مواد لازم برای حلیم خوشمزه

موادمقدار
گندم پوست‌کنده یا بلغور۱ کیلوگرم
گوشت قرمز با استخوان (گردن، سرسینه یا دنده)۵۰۰ گرم
نخود (اختیاری)۱۰۰ گرم
شیر (اختیاری برای کشدار شدن)۱ لیوان
دارچین یا چوب دارچین۱ تکه کوچک
نمک و فلفلبه میزان لازم
روغن۱ قاشق غذاخوری

رازهای خوشمزه شدن حلیم

حلیم

انتخاب گوشت مناسب

برای حلیم خوشمزه و کشدار، استفاده از گوشت قرمز با استخوان مانند گردن، سرسینه یا دنده گوسفندی بهترین انتخاب است. نسبت گوشت به سایر مواد معمولاً ۱ به ۲ در نظر گرفته می‌شود؛ یعنی برای ۱ کیلوگرم گندم، ۵۰۰ گرم گوشت استفاده کنید. اگر گوشت قرمز دوست ندارید، می‌توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید، اما طعم آن کمی متفاوت خواهد بود.

جدا پختن گندم و گوشت

برای نتیجه بهتر، گندم و گوشت را جداگانه بپزید و سپس مخلوط کنید. این روش باعث خوشمزه‌تر شدن حلیم می‌شود.

از بین بردن بوی زهم گوشت

افزودن کمی دارچین یا چوب دارچین هنگام پخت گوشت قرمز، بوی زهم آن را می‌گیرد و طعم حلیم را دلپذیرتر می‌کند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نان سیب و دارچین رژیمی خوشمزه و سالم | صبحانه و میان وعده رژیمی

کوبیدن گوشت به جای میکس کردن

برای حلیم کشدار و نرم، گوشت پخته شده را از استخوان جدا کرده و با گوشت‌کوب بکوبید. استفاده از غذاساز یا چرخ کردن گوشت، بافت حلیم را از بین می‌برد.

استفاده از بلغور گندم

بلغور گندم گزینه‌ای عالی برای تهیه حلیم است. آن را یک شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار تعویض نمایید تا حلیم لعابدار و یکدست شود.

هم زدن مداوم حلیم

در حین پخت حلیم، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. استفاده از ظروف تفلون یا نچسب توصیه می‌شود. هنگام اضافه کردن گوشت به گندم، کمی روغن (یک قاشق غذاخوری) نیز اضافه کنید.

استفاده از نخود (اختیاری)

برخی افراد برای لعابدار شدن حلیم و گرفتن بوی زهم گوشت، مقداری نخود در پخت اضافه می‌کنند.

افزودن شیر برای کشدار شدن

در شهر اصفهان، بعد از پخت گندم و صاف کردن آن، شیر را آرام اضافه می‌کنند و روی حرارت می‌گذارند تا حلیم کشدار و خوشمزه شود. سپس گوشت را به آن اضافه می‌کنند.

پخت طولانی با شعله کم

یکی از مهم‌ترین رازهای خوشمزه شدن حلیم، پخت طولانی با حرارت کم است. معمولاً حلیم بین ۸ تا ۱۰ ساعت روی شعله ملایم پخته می‌شود تا طعم و لعاب آن به بهترین شکل شکل بگیرد.

همچنین بخوانید:

کامبیز قربانی پسر گوگوش: از سختی های کودکی تا مسیر موفقیت در هیپ هاپ

طرز تهیه کباب تابه‌ای خوشمزه و آسان | آموزش مرحله به مرحله کباب خانگی

دلمه برگ مو مجلسی و خوشمزه | طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله و فوت‌وفن‌ها

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۲ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا