طرز تهیه کشک بادمجان سنتی و خوشمزه | رازهای آشپزی حرفه‌ای

کشک بادمجون

کشک بادمجان یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که علاوه بر طعم بی‌نظیر، تزئینات زیبایی دارد و به راحتی در خانه آماده می‌شود. این غذا با مواد ساده‌ای مانند بادمجان، کشک، پیاز، سیر و گردو تهیه می‌شود و می‌توان آن را با نان تازه و سبزی خوردن سرو کرد.

کشک بادمجون

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان

مواد لازممقدار
بادمجان۱ کیلوگرم
نمکبه میزان لازم
زردچوبه۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاهنصف قاشق مرباخوری
نعنا خشک۳ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ۱ عدد
سیر۶ حبه
گردوی آسیاب شده۲ قاشق غذاخوری
کشکنصف پیمانه

مرحله به مرحله طرز تهیه کشک بادمجان

کشک بادمجون

مرحله اول: آماده کردن بادمجان‌ها

ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید. برای جلوگیری از تلخ شدن، آنها را نیم تا یک ساعت در آب نمک قرار دهید.

مرحله دوم: سرخ کردن بادمجان

بادمجان‌ها را از آب نمک خارج کرده و خشک کنید. سپس در تابه‌ای با مقدار کمی روغن، بادمجان‌ها را سرخ کنید تا طلایی شوند ولی بیش از حد ترد نشوند.

مرحله سوم: آماده کردن پیاز و سیر

پیاز را پوست کنده و نگینی خرد کنید و با کمی روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید تا کاراملی شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. سیر را می‌توانید رنده کرده و همراه پیاز سرخ کنید یا بدون سرخ کردن به غذا اضافه نمایید.

مرحله چهارم: تهیه نعناع داغ

نعناع خشک را با کمی روغن در تابه تفت دهید. دقت کنید بیش از ۳۰ ثانیه تفت دادن نعناع باعث تلخی آن می‌شود.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با انواع نان ایرانی

مرحله پنجم: له کردن بادمجان‌ها

بادمجان‌های سرخ شده را با چنگال یا گوشتکوب له کنید. سپس پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا ترکیب یکنواختی به دست آید.

مرحله ششم: جا افتادن کشک بادمجان

تابه حاوی بادمجان را روی حرارت کم قرار دهید و درب آن را بگذارید تا مواد به روغن بیفتد.

مرحله هفتم: اضافه کردن کشک

پس از اینکه بادمجان به روغن افتاد، کشک را اضافه کنید و مخلوط نمایید. مزه غذا را چک کنید و در صورت نیاز نمک و ادویه را اضافه کنید. سپس درب تابه را گذاشته و ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد.

مرحله هشتم: سرو و تزئین کشک بادمجان

کشک بادمجان آماده را در ظرف سرو بریزید و با نعناع داغ، پیاز داغ، گردو و کشک تزئین کنید. برای تنوع می‌توانید کمی گوشت چرخ کرده با پیاز و رب تفت داده و روی کشک بریزید.

نکات حرفه‌ای برای تهیه کشک بادمجان

  • برای جلوگیری از تلخی بادمجان، از بادمجان‌های گوشتالو و سفت استفاده کنید.
  • بعد از سرخ کردن بادمجان، می‌توانید آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی خارج شود.
  • زیاد تفت دادن سیر و نعناع باعث تلخی غذا می‌شود.
  • نمک کشک بادمجان را به دقت اضافه کنید تا شور نشود.
  • برای نسخه رژیمی، بادمجان‌ها را کبابی کنید و سرخ نکنید.
  • استفاده از گردو طبع سرد کشک را متعادل می‌کند.
  • هر وعده کشک بادمجان حدود ۱۹۰ تا ۲۳۰ کیلو کالری دارد.

زمان آماده سازی و سرو

زمان آماده‌سازی مواد اولیه: حدود ۴۵ دقیقه
زمان پخت: حدود ۴۵ دقیقه
مناسب برای: ۴ نفر
وعده‌ها: نهار، شام، پیش‌غذا و حتی افطار در ماه رمضان

همچنین بخوانید:

آموزش حرفه‌ای تعویض دنده خودرو | نکات طلایی رانندگی با گیربکس دستی و اتوماتیک

فرهنگ مصرف رسانه‌ای و تأثیر آن بر انتظارات زوجین

روانشناسی خانواده در دوران پاندمی: راهکارهای مدیریت اضطراب و تنش

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۱ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا