طرز تهیه شربت خاکشیر خانگی + نوشیدنی خنک تابستانی و ضد گرمازدگی

شربت خاکشیر

فصل تابستان با گرما و عطش زیاد همراه است و یکی از بهترین راهکارها برای خنک ماندن و جلوگیری از گرمازدگی، نوشیدن شربت‌های طبیعی است. شربت خاکشیر یکی از نوشیدنی‌های محبوب و سالم است که علاوه بر طعم دلنشین، خواص فراوانی دارد. در ادامه با روش تهیه خانگی این شربت فوق‌العاده آشنا می‌شوید.

شربت خاکشیر

خواص شربت خاکشیر

  • خنک کننده طبیعی بدن و کاهش عطش در روزهای گرم
  • حاوی فیبر و کمک به هضم بهتر غذا
  • کاهش التهاب و کمک به آرامش بدن
  • بهبود عملکرد کلیه و سم‌زدایی بدن

مواد لازم برای تهیه شربت خاکشیر (برای ۲ لیوان)

مواد اولیهمقدار
شکرنصف پیمانه
آبنصف پیمانه
عرق بیدمشک یا گلابیک چهارم پیمانه
تخم شربتییک قاشق غذاخوری
خاکشیر شسته شدهدو قاشق غذاخوری
پودر زعفراننوک قاشق چایخوری

دستور تهیه شربت خاکشیر خانگی

شربت خاکشیر

مرحله اول: آماده‌سازی خاکشیر و تخم شربتی

ابتدا خاکشیر را شسته و بگذارید چند دقیقه در آب خیس بخورد. سپس یک قاشق تخم شربتی را در نصف لیوان آب حل کنید و کنار بگذارید تا پف کرده و حالت ژله‌ای پیدا کند.

مرحله دوم: تهیه شربت پایه

نصف پیمانه آب را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید. وقتی آب شروع به قل زدن کرد، شکر را اضافه کنید و بدون هم زدن، اجازه دهید دانه‌های شکر حل شوند. سپس با قاشق مواد را هم بزنید و گلاب یا عرق بیدمشک را به شربت اضافه کنید. به مدت ۵ دقیقه شربت را هم بزنید تا ترکیب یکنواختی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید:  جوجه کباب خانگی ترد و خوشمزه | طرز تهیه حرفه‌ای با زعفران و ادویه مخصوص

مرحله سوم: افزودن زعفران

پودر زعفران را به شربت اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد تا شربت به غلظت مناسب برسد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شربت خنک شود.

مرحله چهارم: ترکیب نهایی شربت

شربت زعفران را در لیوان مناسب بریزید، سپس تخم شربتی و خاکشیر خیس خورده را اضافه کنید. روی آن آب و یخ بریزید و هم بزنید. شربت شما آماده سرو است و بهتر است سرد میل شود.

نکات مهم در تهیه شربت خاکشیر

  • مصرف شربت خاکشیر را زیاده‌روی نکنید، زیرا می‌تواند باعث دل‌درد یا سردی معده شود.
  • می‌توانید مقدار شکر را کاهش دهید و یا از عسل طبیعی استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر، خاکشیر و تخم شربتی را قبل از اضافه کردن به شربت، ۱۰ دقیقه خیس کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید کمی آبلیموی تازه به شربت اضافه کنید تا طعم تازه‌تری ایجاد شود.
  • شربت خاکشیر را می‌توانید به عنوان میان وعده، نوشیدنی خنک تابستانی یا پیش‌غذا سرو کنید.

نکات تکمیلی

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه: حدود ۱۵ دقیقه
  • مقدار مواد اولیه برای ۴ نفر مناسب است، برای تعداد بیشتر می‌توانید مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
  • می‌توانید با استفاده از لیوان شیشه‌ای شفاف، ظاهر شربت و رنگ زعفران را بهتر نمایش دهید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ذرت مکزیکی خانگی با قارچ و پنیر | میان وعده خوشمزه و سریع

شربت زعفران خانگی مجلسی | نوشیدنی سنتی ایرانی با خواص بی‌نظیر

میلک شیک شکلات خانگی؛ طرز تهیه سریع و خوشمزه برای عصرانه

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۲ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا