خواص چای سبز به قدری بیشمار است که میتوان آن را درمان تمام بیماریها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. چای سبز از جوانهها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست میآید و در فرآیند تولید آن اکسایش بسیار کمی صورت میگیرد. این چای انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
خواص چای سبز
چای سبز و سرطان
نوشیدن چای سبز میتواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان موثر باشد، زیرا میزان آنتیاکسیدانهای موجود در آن بسیار بالاست و تاثیرگذاری بالاتری نسبت به ویتامین C و E دارد.
جوانی و زیبایی
آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز به حفظ شادابی و جوانی سلولهای بدن کمک میکنند و روند پیری سلولها را به تعویق میاندازند.
کاهش وزن
بهترین زمان نوشیدن چای سبز برای کاهش وزن، دو ساعت پس از صرف غذا است تا از کاهش جذب آهن جلوگیری شود. مصرف ۳ تا ۴ لیوان در روز توصیه میشود.
سلامت پوست
چای سبز با محافظت از سلولهای پوست در برابر رادیکالهای آزاد، مانع از افتادگی و چین و چروک پوست میشود.
کاهش کلسترول
چای سبز با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
سلامت دهان و دندان
چای سبز با از بین بردن باکتریها، باعث کاهش بوی بد دهان و محافظت از سلامت دندانها میشود.
تقویت استخوانها و مفاصل
فلوراید موجود در چای سبز به سلامت استخوانها و دندانها کمک میکند و خطر ورم مفاصل را کاهش میدهد.
پیشگیری از آلزایمر
چای سبز فعالیت سلولهای مغز و حافظه را تقویت میکند و از تخریب سلولها جلوگیری میکند.
سلامت کبد و کاهش قند خون
چای سبز با از بین بردن رادیکالهای آزاد کبد، مانع بروز بیماریهای کبدی و کاهش قند خون میشود.
تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C موجود در چای سبز سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در مقابل بیماریهای فصلی مقاومت ایجاد میکند.
خاصیت آرامبخشی
چای سبز میتواند تنش، افسردگی و استرس را کاهش دهد.
مضرات چای سبز
- به دلیل داشتن کافئین، جذب مواد معدنی مثل آهن را کاهش میدهد.
- خانمهای باردار، شیرده و افراد با مشکلات عصبی یا ضربان قلب نامنظم باید احتیاط کنند.
- مصرف زیاد ممکن است باعث یبوست و خشکی مدفوع شود.
- مصرف بیش از حد کافئین باعث بیخوابی، عصبانیت و بیقراری میشود.
طرز تهیه چای سبز با لیمو و زنجبیل
- آب را حرارت دهید و چند دقیقه قبل از جوش آمدن خاموش کنید.
- برگهای چای سبز را داخل آب بریزید.
- آب لیمو و یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده اضافه کنید.
- اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند و سپس نوش جان کنید.
این مطالب برگرفته از منابع معتبر خارجی بوده و تنها با هدف اطلاعرسانی و آموزش ارائه شدهاند. این محتوا به هیچ وجه جایگزین نظر یا تشخیص پزشک نیست؛ برای هرگونه درمان یا تصمیمگیری پزشکی، حتماً با متخصص مشورت کنید.
همچنین بخوانید:
گیاه گزنه: راز شگفتانگیز درمان کمخونی، تقویت مو و سمزدایی بدن!
پرورش توت فرنگی در خانه | راز میوههای شیرین و آبدار تابستانی
گل یاس رازقی | پرورش، نگهداری و تکثیر گل معطر در خانه و باغچه